Uutiset

Työkoneet

Michelin-tehdas ilmattomille renkaille

Michelin Tweel

Innovatiivisuudessaan nerokasta, tyhjentymätöntä Michelin Tweel -radiaalirengasta valmistetaan Michelinin uudessa tehtaassa Etelä-Karoliinan Piedmontissa, Yhdysvalloissa. Tehdas on lajissaan maailman ensimmäinen ja edustaa alan ehdottomasti uusinta teknologiaa.

Michelin Tweel -konseptirengas esiteltiin ensimmäisen kerran Pariisin autonäyttelyssä vuonna 2004, jolloin se herätti suurta kiinnostusta lähinnä kuriositeettina. Sen sarjatuotantoon tähtäävää tuotekehitystä varten perustettiin Michelinin Pohjois-Amerikan organisaation alainen Michelin Tweel Technologies -osasto. Tämän osaston työn ansiosta vallankumouksellisen, ilmattoman renkaan valmistus kaupalliseen tarjontaan on nyt aloitettu.

Ratkaiseva ero Tweel-renkaan ja tavanomaisen radiaalirenkaan välillä on, että Tweel toimii täysin ilman rengaspainetta: sen sivut ovat avoimet – siinä ei siis ole lainkaan ilmaa. Siten se poistaa päiväjärjestyksestä yhden yleisimmistä rakennustyömailla ja maanmuokkaus- tai maatalouskäytössä olevien koneiden työn pysäyttävistä syistä: renkaan tyhjentymisen vaurion seurauksena.

Michelin X Tweel on rakenteeltaan täysin uudenlainen rengas, jossa varsinainen rengas ja vanne yhdistyvät jämäkäksi kokonaisuudeksi. Perinteisen vanteen sijasta Tweel-renkaan keskiössä on jäykkä rengasnapa, josta lähtevät säteittäiset, joustavat polyuretaanirimat yhdistyvät kulutuspintaan.

”Tweel-radiaalirengas on ensimmäinen kaupalliseen tarjontaan tuleva ilmaton radiaalirengas, ja tässä suhteessa otamme valtavan etuaskelen kilpailijoihimme nähden. Tweelin sarjatuotanto ja tulo markkinoille vahvistaa Michelinin etulyöntiasemaa rengasteknologian ja tulevaisuuden motorisoidun liikkumisen kehittäjänä”, sanoo Ralph Dimenna , Michelin Tweel Technologies -osaston johtaja.

Ilmaton Tweel-radiaalirengas avaa Michelinille ovet uusille markkinoille ja erityisesti pienillä nopeuksilla raskaassa työssä käytettävien koneiden valmistajiin. Nämä valmistajat kaipaavat jatkuvasti uutta teknologiaa, joka parantaa työn turvallisuutta ja kasvattaa sen tuottavuutta. Michelinillä onnistumisen edellytyksenä pidetäänkin aina asiakkaiden tarpeisiin vastaamista.

Uusi tehdas nopeuttaa merkittävästi palkitun Michelin X Tweel SSL -pyöräkuormaajanrenkaan valmistusta ja Michelin X Tweel Turf -renkaan ensiasennustuotannon aloittamista ajettaviin John Deeren ZTRAKTM900 -sarjan ruohonleikkureihin.

Lue seuraavaksi