Uutiset

Työkoneet

Michelin-renkaille sertifioitu korjaus

Maansiirtorengas kumikorjaamossa

Michelin ja Rema Tip Top ovat sopineet yhteistyöstä suurten maansiirtokoneiden renkaiden sertifioidussa korjauspalvelussa. Rema Tip Top on rengastarvikkeiden ja –työkalujen valmistaja ja markkinoija, jonka tuotteet ovat tunnettuja Suomessa jo 1960-luvulta. Michelin kuuluu maailman johtaviin maansiirtorenkaiden valmistajiin.

Yhteistyösopimuksen mukaisesti sertifioitua korjauspalvelua tarjotaan valittujen, ammattitaitoisten rengasliikkeiden välityksellä. Näitä ovat Suomen Euromaster Oy:n Kajaanin toimipiste sekä Kolarin Kumi Oy erityisesti Pohjois-Suomen asiantuntijana. Rengasliikkeiden henkilöstö saa perusteellisen koulutuksen Rema Tip Topin koulutuskeskuksessa Münchenissä. Työprosessiin kuuluvat koneet ja tarvikkeet sekä menetelmät dokumentoidaan Rema Tip Topin antamaa sertifiointia varten. Sen lisäksi Rema Tip Top tekee vuosittain perusteellisen auditoinnin rengaskorjaamoissa, mikä takaa oikeaoppisen, korkealaatuisen työn.

Maarakennustyömaat riskialttiita

Kaivokset, louhokset ja suuret maanrakennusprojektit ovat erittäin vaativia työmaita: niissä joudutaan käsittelemään ja kuljettamaan valtavia, yleensä räjäytystöiden seurauksena syntyviä teräväkulmaisia kivilohkareita kivimurskeisella, epätasaisella maapohjalla.

Jopa kymmeniä tuhansia euroja maksavien suurten maansiirtorenkaiden vaurioituminen on koneyrittäjälle merkittävä taloudellinen riski: paitsi rengaskustannuksia se voi aiheuttaa myös pitkiä, ennakoimattomia työnseisauksia ja siten vaarantaa pahimmillaan kokonaisen urakan.

Tällaisten riskien minimointi onkin sertifioidun, korkealaatuisen korjauspalvelun tärkein etu koneyrittäjälle tai urakoitsijalle. Michelin-maansiirtorenkaat on suunniteltu äärimmäisen lujiksi ja kestäviksi ja niiden kehittyneintä teknologiaa edustava runkorakenne ja kumiseos tekevät mahdolliseksi myös vaativat vauriokorjaukset. Rengas voidaan hyödyntää maksimaalisesti. Samalla ympäristökuormitus pienenee, kun kierrätettävän rengasromun määrä vähenee – mikä ei näiden jopa 63 tuuman renkaiden kohdalla ole pikkuasia.

Euromasterin ja Kolarin Kumin tarjoama Rema Tip Top -korjauspalvelu kattaa koko maan ja se koskee Michelin-merkkisiä maansiirtorenkaita.

Lue seuraavaksi