Uutiset

Työkoneet

Michelin rengastaa NASA:n uuden kuuajoneuvon

Michelin on kehittänyt ainutlaatuisen renkaan ja vanteen yhdistelmän vain NASA:n käyttöön kuunpinnalla. Renkaassa käytettyjen komposiittimateriaalien ja erikoisvanteen avulla turvataan miehitettyjen ja miehittämättömien kuuajoneuvojen varma liikkuminen kuun pinnalla vähintään seuraavan vuosikymmenen ajaksi. Rengas on kehitetty Michelinin Euroopan ja Pohjois Amerikan kehityskeskuksien yhteistyönä.

Michelin Lunar Wheel perustuu MICHELIN TWEEL® -teknologiaan. Renkaan ja vanteen yhdistelmä säilyttää tarvittavan joustavuuden ja jatkuvan pintapaineen, mikä taas varmistaa kulkuneuvon liikkumisen kraatereissa sekä pehmeällä pohjalla.

Rakenne on kevyt ja sen kantokyky on erittäin korkea. Renkaan pinnan tekstiili on kehitetty Clemsonin yliopiston sekä tekstiilien ja niissä käytettävien kemikaalien kehittämisestä tunnetun Milliken & Companyn yhteistyönä. Erikoispinta mahdollistaa renkaan pidon säilymisen erityisen kylmissä olosuhteissa.

Michelin Lunar Wheel -rengasta testattiin viime syksynä Havaijilla osana NASA:n kuuohjelman testaus- ja arviointiprosessia. Testien maasto, kivikoiden koostumus ja maaperä ovat paras maanpäällinen vastine kuussa käytettävien laitteiden testaukseen.

Michelin Lunar Wheel esiteltiin Yhdysvaltojen presidentin virkaanastujaisissa helmikuun alussa. NASA:n astronautit osallistuivat virkavalan vannomisen yhteydessä järjestettyyn kulkueeseen Michelinin renkailla varustetulla uusimman kuuajoneuvon prototyypillä.

Michelin on valmistanut NASAN avaruusaluksiin renkaita jo yli kahdenkymmenen vuoden ajan.

Lue seuraavaksi