Uutiset

Työkoneet

Metson tuotanto Yorkissa päättyy

Metso jatkaa kaivosliiketoimintansa muokkaamista ja lopettaa tuotannon Yorkin-tehtaallaan Yhdysvaltain Pennsylvaniassa vuoden 2016 maaliskuun lopussa. Päätös koskee noin 80 työntekijää. Metson muut toiminnot Yorkissa, kuten suunnittelu, myynti ja huolto, jatkavat ennallaan.

”Kaivosteollisuus muuttaa liiketoimintamalliaan selviytyäkseen nykyisessä markkinatilanteessa. Kyse on pysyvästä muutoksesta, joten Metson on löydettävä uusia entistä tehokkaampia toimintatapoja. Olemme tarkkaan arvioineet toimitusketjuamme sekä nykyistä ja tulevaa työkuormaamme, eikä meillä ole muuta vaihtoehtoa kuin lopettaa tuotanto Yorkissa. Toimenpide on hyvin ikävä mutta meille tarpeellinen”, sanoo Minerals-liiketoiminta-alueen johtaja João Ney Colagrossi.

Kaivosteollisuuden markkinanäkymät ovat ennallaan. Metso jatkaa kaivosliiketoimintansa virtaviivaistamista taserakenteeltaan kevyemmällä liiketoimintamallilla ja hankintakäytännöillä. Tavoitteena on vastata kysyntään ja samalla tehdä parempaa tulosta. Tämän vuoden ensimmäisellä puoliskolla Metso lopetti tuotantonsa Lachinessa Kanadan Quebecissä. Päätös koski 191 työntekijää.

Lue seuraavaksi