Uutiset

Työkoneet

Metson teknologia auttaa Algeriassa

Metso ja Betonex ovat äskettäin allekirjoittaneet sopimuksen murskaus- ja seulontalaitoksen suunnittelusta, toimituksesta ja asennuksesta Betonexin uuteen louhokseen, joka sijaitsee El Hamra-Mansourahissa Bordj Bou Arreridjin alueella Algeriassa. Vastaavaa laiteteknologiaa ei ole ollut Algeriassa aiemmin käytössä. Investoimalla Metson suunnittelemaan uudenaikaisilla pölysuojaimilla varustettuun murskaus- ja seulontalaitokseen Betonex aikoo suojella ympäristöä ja työntekijöitään sekä tuottaa korkealaatuista mursketta.

Betonex aikoo muuttaa Algeriassa käytössä olevan tavan murskata ja seuloa kiveä investoimalla nykyaikaiseen pölyntorjuntajärjestelmään. Uusi laitos pystyy tuottamaan samanlaatuista mursketta kuin tuotetaan Euroopassa, täyttämään Algerian lainsäädännön uudet vaatimukset sekä suojelemaan niin ympäristöä kuin laitoksen työntekijöiden terveyttä.

Kolmivaiheinen laitos pystyy tuottamaan tunnissa 500 tonnia raekooltaan 0–15-millimetristä mursketta. Metson toimitus sisältää syöttimiä, kuljettimia, murskaimia, seuloja, pölyntorjuntajärjestelmän ja täydellisen automaatiojärjestelmän. Metso asentaa ensimmäiseen vaiheeseen Nordberg C120 -leukamurskaimen ja horisontaalisen Premier ES -seulan, jotka ovat ensimmäisiä lajissaan Algeriassa.

Aiempi kokemus johti uuteen tilaukseen

Betonexin apulaispäälliikkö Karim Benseba luottaa Metsoon. Hän on aiemmin investoinut Metson teknologiaan El Mehir Agrégatsin louhoksella vuonna 2008.

”Valitsimme Metson monesta syystä. Ensinnäkin olemme olleet erittäin tyytyväisiä ensimmäisen laitoksen tuotantoon ja hallittuihin kunnossapitokustannuksiin. Toiseksi, ensimmäisestä laitoksesta saamamme kuuden vuoden kokemuksen pohjalta teimme tiivistä yhteistyötä Metson suunnittelijoiden kanssa projektin jokaisessa vaiheessa. Metson tiimi esitti monia parannuksia ja ideoita uuteen laitokseen; palautettamme todella kuunneltiin. Saamme nyt laitoksen, joka on suunniteltu täsmälleen vaatimustemme mukaisesti”, Benseba sanoo.

”Murskeen tuotanto on ydinliiketoimintaamme. Suuri osa murskeesta menee käyttöön Benseba-konsernin muille yhtiöille. Se on tärkein peruste uudelle laitosinvestoinnillemme, mutta haluamme myös tulla merkittäväksi toimittajaksi alueen rakennusteollisuudelle. Hallituksen painopistealueita ovat asuinrakennusohjelmat, Hauts Plateaux -tiehanke ja uusi moottoritie Anhifin ja Bejaian välillä. Vertailimme ensimmäisen murskausasemamme suorituskykyä, investointia ja käyttökustannuksia. Odotamme tuottavamme samanlaatuista mursketta kuin mitä tuotetaan Euroopassa mutta kuitenkin pitävämme hinnat edullisina paikallisille markkinoille. Haluamme olla asiakkaidemme ykkösvalinta. Metso ei toimita meille vain uutta murskaus- ja seulontalaitosta vaan todellisen murskeentuotantokeskuksen”, hän jatkaa.

Metson paikallinen palvelu auttaa menestymään

”Ennen kaikkea meille on erittäin tärkeää Metson paikallinen läsnäolo Algeriassa. Laitos ja laitteet kattavat puolet tarpeistamme; Metson myynti ja palvelut kattavat toisen puolen. Meillä on avoin keskusteluyhteys Metson myyntipäällikön sekä paikallisten ammattitaitoisten huoltoinsinöörien ja -teknikkojen kanssa. Heidän läsnäolonsa sekä nopeasti saatavat kulutus- ja varaosat auttavat meitä menestymään”, lisää yhtiökumppani ja Betonexin louhospäälliikkö Lyes Benseba.

Karim Benseba on optimistinen Algerian kiviainesmarkkinoiden tulevaisuuden suhteen. ”Kiviainemarkkinat ovat kasvaneet 2000-luvun alusta lähtien infrastruktuurin ja rakennusmarkkinoiden kehittymisen myötä kaikkialla Algeriassa. Murskeen tuotanto ei vastaa kysyntään, joka jatkuu korkeana. Siksi investoimme toiseen täydelliseen laitokseen. Käännyimme paikallisen kumppanimme Metson puoleen, koska voimme luottaa heihin. Toivomme, että Metso panostaa jatkossakin yhteistyöhön kanssamme Algeriassa”, Karim Benseba toteaa.

Sarl Betonex on osa Benseba-konsernin Concrete Readymix -yhtiötä. Vuonna 2001 perustettu yhtiö sijaitsee Taharachtissa, Akboussa Bejaian alueella Algeriassa, ja sillä 123 työntekijää. Yhtiöllä on kolme modernia betonitehdasta, jotka valmistavat betonielementtejä ja -laattoja valmisbetonimarkkinoille. Betonex palvelee niin kuluttajia kuin isoja julkisia ja yksityisiä rakennusyhtiöitä.

Lue seuraavaksi