Uutiset

Työkoneet

Metson ratkaisu Papua-Uuteen-Guineaan

Metso C125 Jaw Crusher

Papuauusiguinealainen Monier Limited on valinnut Metson strategiseksi kumppanikseen Nebirin louhoksensa parannushankkeeseen. Parannushankkeen tavoitteena on kasvattaa louhoksen tuotantokapasiteettia tulevien kasvutavoitteiden täyttämiseksi. Metso toimittaa louhokselle murskaus- ja seulontajärjestelmän suunnitteluineen ja valmistuksineen sekä vastaa laitoksen asennuksesta ja käyttöönotosta. Tilauksen arvo on 10,5 miljoonaa euroa. Metso ja Monier allekirjoittivat sopimuksen heinäkuussa 2013.

Laatu ja korkea kapasiteetti samassa paketissa

Rakennusteollisuuden asiakkaiden asettamien tiukkojen määräysten ja laatuvaatimusten täyttäminen on elintärkeää Monierille. Sen vuoksi yritys etsi palveluntarjoajaa, joka pystyisi suunnittelemaan murskaus- ja seulontalaitoksen, jossa yhdistyy korkea lopputuotteen laatu sekä korkea kapasiteetti.

”Päädyimme valitsemaan Metson tämän projektin toteuttajaksi siksi, että heillä on vahvaa näyttöä maailmanluokan murskaus- ja seulontajärjestelmien toimittamisessa”, kertoo Monierin toimitusjohtaja Brian Condon.

Metson murskaus- ja seulontajärjestelmä ei mahdollista ainoastaan useiden standardituotteiden samanaikaista valmistusta, vaan tarjoaa Monierille lisäksi mahdollisuuden valmistaa tilaustyönä teetettäviä tuotteita tuotantotahdin tai -laadun kärsimättä.

Parannushanke pidentää Nebirin louhoksen käyttöikää vähintään 20 vuodella ja varmistaa, että Monier pystyy jatkossakin vastaamaan louhostuotteiden kysyntään. Toimitusjohtaja Brian Condonin mukaan uuden murskaus- ja seulontajärjestelmän asennus on kaksi vuotta kestäneen projektin viimeinen vaihe.

”Olisi ilmiselvää rahan tuhlausta jättää varmistamatta, että ympäröivät prosessit pystyvät kapasiteetiltaan vastaamaan uuden murskaus- ja seulontalaitoksen kykyä. Siksi Monier onkin valmistautunut laitoksen tuloon hankkimalla mobiililaitoksen ja -kalustoa, jotka auttavat eliminoimaan mahdolliset murskaus- ja seulontakapasiteettia rajoittavat pullonkaulat”, Brian Condon selittää.

Neljä murskausvaihetta monipuoliseen tuotantoon

Murskaus- ja seulontalaitoksen on määrä valmistua vuonna 2014 ja se pystyy tuottamaan tunnissa 350 tonnia korkealaatuista betoni- ja asfalttiainesta sekä materiaalia teiden kantaviin kerroksiin.

Laitos koostuu esimurskausvaiheen C125-leukamurskaimesta, sekundäärivaiheen NP1213-iskumurskaimesta, tertiäärivaiheen HP200-kartiomurskaimesta sekä viimeistelyvaiheen Barmac B6150 -keskipakomurskaimesta. Metson toimitus sisältää myös useita tehokkaitta TS-seuloja, CVB-seuloja, rajaseulan sekä kuljettimia ja seulojen sihtipohjat ja pölysuojat.

Monierin Nebiri-louhos sijaitsee Papua-Uuden-Guinean pääkaupungin Poert Moresbyn ulkopuolella ja tuottaa tällä hetkellä yli miljoona tonnia louhostuotteita vuodessa.

Monier Limited on Papua-Uuden-Guinean suurin rakennusmateriaalien ja -tuotteiden valmistaja ja työllistää 350 ihmistä maan pääkaupunkialueella. Yritys tunnetaan laadukkaista tuotteistaan ja palveluistaan koko maassa.

Lue seuraavaksi