Uutiset

Työkoneet

Metsolta laadukkaat jauhinkuulat

Metson tarjonta laajenee jauhinkuuliin.

Metson tarjonta kaivosteollisuudelle laajenee mineraalien hienonnuksessa käytettäviin, laadukkaisiin jauhinkuuliin. Tähän mennessä Metson tuotevalikoima jauhatuksessa on sisältänyt myllyt ja myllyvuoraukset sekä vuorausten vaihtoon liittyvät, työturvallisuutta lisäävät erikoisvälineet. Omassa tehtaassa valmistetut jauhinkuulat ovat ensimmäistä kertaa esillä FinnMateria-messuilla Jyväskylässä.

Jauhinkuulien käyttö on tyypillistä kuula- ja SAG-myllyissä, joissa ne nostavat jauhatustehoa. Metso tarjoaa kattavan jauhinkuulavalikoiman kokovälillä 15–140 mm.

”Omat jauhinkuulat ja -tangot laajentavat Metson tarjonnan kattamaan mineraalien prosessoinnin lisäksi koko jauhatusprosessin. Sen ansiosta pystymme tarjoamaan kotimaisille kaivosasiakkaille kattavia laitteisiin ja huoltosopimuksiin liittyviä kokonaistoimituksia”, arvioi Metson Suomen kaivosmyynnistä vastaava johtaja Olli Kellokumpu.

”Metson jauhinkuulat valmistetaan omassa tehtaassamme Espanjassa ja edustavat eurooppalaista huippulaatua kustannustehokkaaseen hintaan. Taontatekniikalla varmistetaan pitkän käyttöiän ohessa se, että jauhinkuulista irtoaa prosessoitavaan malmiin mahdollisimman vähän partikkeleita”, Kellokumpu lisää.

Sabo-tehtaiden valmistavat jauhinkuulat valmistetaan ISO9000-normin mukaisesta teräksestä, joka kuumataotaan ja muotoillaan sen jälkeen pyöreiksi. Lopuksi kuulat karkaistaan kestävyyden takaamiseksi.

Lue seuraavaksi