Uutiset

Työkoneet

Metsolta huoltotaso leukamurskaimiin

Leikamurskainten huoltotaso.

Metso on kehittänyt uuden, turvallisuutta lisäävän huoltotason leukamurskainten kulutusosien vaihtotyöhön. Uusi, ergonominen ja turvallinen huoltotaso on saatavilla kaikkiin Metson C-sarjan leukamurskaimiin.

Uudet huoltotasot koostuvat nostokahvoista, tukevasta työskentelytasosta ja siihen liitetystä säätömekanismista, jolla huoltotaso voidaan aina sovittaa tarkasti halutulle korkeudelle leuan kidassa.

Alumiinirakenteisina tasot ovat helposti yhdenkin henkilön siirrettävissä. Huoltotasot ovat saatavilla sekä yksi- että kaksiosaisille leuoille. Metso on hakenut turvatasolle myös patenttia.

”Pienellä investoinnilla iso parannus työturvallisuuteen”

”Metson uudet huoltotasot tarjoavat pienellä investoinnilla ison parannuksen työturvallisuuteen leukojen vaihdossa. Kun taso on asetettu kammioon oikein, se tukee leuat paikoilleen niin, että leuat eivät pääse putoamaan vaikka leukojen yläpuoliset kiinnitysosat olisi irrotettu. Tasojen merkittävä etu on niiden keveys ja helppo säädettävyys aina oikealle korkeudelle,” kertoo Metson leukamurskaimista vastaava tuotepäällikkö Ilkka Somero.

”Kuvioitu alumiinitaso on tukeva, estää liukastumiset ja sulkee koko kidan koon tiiviisti, jolloin mahdollisuus horjahtamisiin tai jalan kiilautumiseen leukojen väliin estyy. Taso on keveytensä ansiosta helppo nostaa paikoilleen ja pois, mikä nopeuttaa vaihtotyötä,” Ilkka Somero lisää.

Turvatasomallisto on saatavilla Metson Nordberg C-sarjan leukamurskaimiin C80-mallista C150:een ja pyynnöstä myös kahteen suurimpaan, C160- ja C200-malleihin. Painoltaan tasot sijoittuvat 12–23 kilon väliin.

Lue seuraavaksi