Uutiset

Työkoneet

Metso lanseeraa uuden tehokkaan jauhinmyllyn kaivosteollisuudelle

Jauhinmylly (arkistokuva Metso Minerals Oy)

Metso lanseeraa uuden tehokkaan jauhinmyllyn MinExpo -messuilla Las Vegasissa USA:ssa. Uusi 3000 hevosvoiman mylly täydentää Metson pystymyllyjen valikoimaa ja avaa uusia mahdollisuuksia erityisesti kaivosteollisuuden lisäjauhatusmarkkinoilla.

Uusi Vertimill on ensimmäinen tuote, joka valmistetaan Metson äskettäin ostamalla Lachinen tehtaalla Kanadassa. Vertimill-myllyjä käytetään tyypillisesti rikasteen lisäjauhatuksessa, kun syöte ja haluttu lopputuote ovat hienojakoisia. Korkean tehonsa ansiosta uusi Vertimill vähentää lisäjauhatusvaiheessa tarvittavien myllyjen määrää ja on siten kaivoksille taloudellinen vaihtoehto. Kuulamyllyihin verrattuna

Vertimill kuluttaa jauhatuksessa 30-50% vähemmän energiaa ja huomattavasti vähemmän kuulia. Lisäksi laitteessa on vähemmän liikkuvia osia kuin kuulamyllyssä, mikä pienentää ylläpito- ja käyttökustannuksia. Nämä ominaisuudet tuovat kaivosyhtiöille merkittäviä säästöjä.

Uusi Vertimill pystytään rakentamaan verraten tehokkaasti pienempiin Vertimill-myllyihin nähden ja huomattavasti nopeammin kuin perinteiset kuulamyllyt. Metson hiljattain ostama Lachinen tuotantolaitos mahdollistaa uusien tehokkaiden Vertimillien valmistuksen kilpailukykyisessä ajassa, mikä vahvistaa Metson asemaa lisäjauhatusmarkkinoilla.

Lue seuraavaksi