Uutiset

Työkoneet

Metso HCR 3000 – jättimäinen jauhinmylly

Nykypäivänä vain energiatehokkaat kaivokset ja avolouhokset menestyvät. Eniten mahdollisuuksia säästää energiaa ja kustannuksia tarjoaa prosessi, jossa malmi murskataan ja jauhetaan pienemmiksi partikkeleiksi. Metson energiatehokas HRC 3000 on maailman suurin käytössä oleva korkeapaineinen jauhinmylly, jonka edistyksellisten ominaisuuksien avulla jokaisesta malmitonnista saadaan enemmän irti metallimineraalia.

HRC 3000 syntyi Metson ja Freeport-McMoRan-yhtiön tiiviinä yhteistyönä. Tavoitteena oli kehittää erittäin tehokas korkeapaineinen jauhinmylly Freeport-McMoRanin kuparikaivoksen uuteen Metcalfin rikastamoon Morencissa Arizonassa. Kehitystyö suunnittelupöydältä maailman suurimmaksi toimivaksi korkeapaineiseksi jauhinmyllyksi vei noin neljä vuotta.

Todistetusti tehokas

HRC 3000 on ollut käytössä Freeport-McMoRanin kuparikaivoksessa toukokuusta 2014 lähtien. Myllyn suuren koon vuoksi muita myllyjä ja apulaitteita tarvitaan vähemmän. Tähän mennessä myllyä on käytetty yli 8 400 tuntia, ja se on murskannut yli 34 miljoonaa tonnia porfyyristä kuparimalmia. Metson ratkaisusta on ollut Morencin kaivokselle paljon hyötyä. Esimerkiksi pilotointiajoissa energiatehokkuus on arvioiden mukaan parantunut 13,5 prosenttia verrattuna perinteisten korkeapaineisten jauhinmyllyjen käyttöön.

HRC 3000 on ensimmäinen täyden mittakaavan korkeapaineinen jauhinmylly, jossa on laipallinen rengasrakenne ja patentoitu kaarirunko. Laitteen kokonaiskapasiteetti käyttökohteesta riippuen voi ylittää 5 400 tonnia malmia tunnissa.

”Paremman energiatehokkuuden lisäksi päätavoitteemme oli innovoida, tehdä asioita uudella tavalla ja siten kehittää asiakkaallemme entistä toimivampi ratkaisu. Mylly ei ole vain isompi versio jo markkinoilla olevista vastaavista laitteista, vaan siinä käytetyt teknologiset ratkaisut poistavat perinteisten myllyjen tyypillisiä ongelmia, kuten kallistumista ja reunavaikutusta sanoo HRC-jauhinmyllyistä vastaava tuotepäällikkö Victoria Herman.

Lue seuraavaksi