Uutiset

Työkoneet

Metsäalan messuja syyskuussa Venäjällä

ExpoDrev- ja Lesprom-Ural-metsäalan messut järjestettiin syyskussa Vejäjällä.

Venäjällä järjestettiin syyskuussa kahdet suuret metsä- ja puuntyöstöalan ammattimessut. ExpoDrev Russia -messut pidettiin 9.–12.9.2014 Itä-Siperian Krasnojarskissa. Krasnoyarsk Fair järjesti messut ensimmäisen kerran yhteistyössä Deutsche Messen venäläisen tytäryhtiön kanssa, ja tapahtuma onnistui menestyksekkäästi. ExpoDrev on vakiinnuttanut asemansa alueen johtavana metsä- ja puunteollisuusalan tapahtumana, mistä kertoo messujen kovatasoinen näytteilleasettajakaarti, johon kuuluivat mm. Ponsse, Komatsu, John Deere, Stihl ja Husqvarna. Tämän vuoden messuilla ulkoalue myytiin loppuun.

Alan uusimpiin tuotteisiin ja trendeihin kävi tutustumassa noin 4000 ammattilaisvierasta, joista suurin osa kuuluu yrityksensä päättäjiin. Messuilla 155 näytteilleasettajaa 14 eri maasta esittäytyi 1760 neliömetrin kokoisella alueella. Suurin osa näytteilleasettajista tuli Saksasta, Ruotsista ja Baltian maista, mutta myös Kiinasta ja Japanista. Messujen yhteydessä järjestettiin oheistapahtumat ”Bioenergy Day” ja ”the Siberian Woodworking Forum”, jotka osoittautuivat erityisen kiinnostaviksi. Seuraava ExpoDrev järjestetään 8.–11.9.2015.

Lesprom-Ural – kansainväliset puualan messut

Toinen venäläinen puu- ja metsäteollisuusalan messutapahtuma Lesprom-Ural järjestettiin Jekaterinburgissa 23.–26.9.2014 Deutsche Messen venäläisen tytäryhtiön, IEC-Uralin ja paikallisen messuyhtiön yhteistyönä. Lesprom-Ural on Uralin alueen tärkein puuntyöstöön keskittyvä messutapahtuma, joka keräsi noin 6000 vierailijaa Jekaterinburgiin. Messujen yhteydessä järjestettiin yhdeksännen kerran ”International Symposium of Woodworking”, joka koostui esitelmistä, työpajoista ja konferensseista. Ensi vuonna Lesprom-Ural järjestetään 22.–25.9.2015.

Kummatkin messut järjesti paikallinen messuyhtiö yhdessä saksalaisen messujätin Deutsche Messe AG:n venäläisen tytäryhtiön kanssa. Saksalainen Deutsche Messe AG on yksi maailman suurimmista messuyhtiöistä, jolla on edustajia yli 100 maassa ympäri maailmaa. Vuonna 2013 yhtiö suunnitteli ja toteutti 119 messutapahtumaa ja kongressia, joissa oli yhteensä 41 000 näytteilleasettajaa ja noin neljä miljoonaa kävijää.

www.saksanmessut.fi

Lue seuraavaksi