Uutiset

Työkoneet

Metko 2018: Starkilta uusi hiekoitinperhe

Lametalin Stark-hiekoitinkauhaperhe on uudistunut. Erikokoisia kauhoja on yhteensä 11 tilavuudeltaan 0,3–3 kuutiota ja työleveydeltään 1,23–2,4 metriä. Kuvissa on malliston suurin, kolmen kuution kauhahiekoitin.


Rungon rakennetta on vahvistettu takaseinän pokkauksella sekä sivulevyissä käytettävällä lujemmalla rakenneteräksellä. Pohjalevyä ja takaseinää yhdistävät jäykisteet ovat pidempiä, ja suojaverkko on korvattu suojatangoilla, jotka näkyvät kuvassa keltaisina kauhan pohjalla. Levitystelan rakenne on muuttunut. Laakerit on nyt sijoitettu telan sisälle, jolloin sirotusleveys on pystytty maksimoimaan. Telan haitat (lattaraudat) on hitsattu spiraalikuvioon (pikkukuva), joka mahdollistaa tarkemman levitystuloksen. Tiivistekumin rakennetta on yksinkertaistettu. Se on nyt niin sanottua metritavaraa ilman reikien porausta tai muuta esivalmistelua. Kumin ja levitystelan väli on saatu tiiviimmäksi. Myös kumin vaihtotyö on helpottunut.
Kauhan sovitteet ovat pultattavia, ja tilavuuksia voidaan kasvattaa lisälaidoilla. Starkin uudet hiekoituskauhat soveltuvat hiekan levityksen ohella myös suolan levitykseen.

Lue seuraavaksi