Uutiset

Työkoneet

Messukylän kiinteistöhuollon luottokoneet – Kramer 480

Messukylän kiinteistöhuolto Oy on perinteinen kiinteistönhuoltoyritys, eli hoitaa taloyhtiöiden ”talonmiesten työt”. Pääosa töistä on ulkotöitä ja niitä varten yrityksellä on omaa kalustoa, kuten imulakaisu- ja pesuautot. Lumi- ja liukkaudentorjuntatyöt ovat talviaikana merkittävässä roolissa. Nämä työt Hupila haluaa tehdä lähtökohtaisesti omalla kalustolla. ”Se antaa tiettyä varmuutta, kun kalusto on omaa. Myös taloyhtiöt osaavat arvostaa tätä. Sen ansiosta pihoja hoitaa sama mies vuodesta toiseen ja näin syntyy osaamista ja tapojen tuntemusta, jota muuten ei voi saavuttaa.” Sekä asiakkaat että henkilöstö on yrityksellä pitkäaikaista, mikä osaltaan rakentaa tätä kuviota hyvään suuntaan. Henkilökuntaa yrityksessä on Hupilan lisäksi viisi vakituista ja kausityöntekijät.

Asiakastyytyväisyyttä lisää nykyaikainen kalusto, mikä tarkoittaa aikaisempaa pienempiä meluhaittoja. Messukylän kiinteistöhuolto on erinomaisessa asemassa, sillä reklamaatioita ei käytännössä tule. Kaluston ja miehistön mitoitus on sellainen, että reippaan lumipyryn jäljet on siivottu kahdeksassa tunnissa.

Kramer innosti

Ensimmäinen Kramer 480 -pyöräkuormain yritykseen tuli vuonna 2009. ”Hain silloin uutta konetta lisäkapasiteetiksi. Kramerissa kiinnostivat nelipyöräohjaus ja siirtonopeus. Nämä ominaisuudet ovat osoittautuneet käytännössäkin erittäin hyviksi”, kertoo Hupila.

”Nelipyöräohjaukseen oli helppo tottua, sillä siinä on varsin automainen tuntuma. Käytännössä tällä on huomattavasti helpompi ajaa kuin keskinivelellä toteutetulla koneella. Myös siirtonopeus on oikeasti hyvällä tasolla, ei pelkästään koneen teknisissä tiedoissa. Hyvä näkyvyys on tietysti tärkeää ja etua on joskus myös siitä, että ohjaamoon mahtuu käsimies matkustajaksi.”

Luotettavaksi osoittautunut

”Tuo ensimmäinen kone on mennyt todella hyvin normaaleilla huolloilla, käytännössä mitään vikaa ei ole ollut.” Innostavien Kramer-kokemusten perusteella Hupila hankki kaksi samanlaista konetta lisää viime vuonna ja tänä vuonna vielä yhden, joten hänen kalustossaan on nyt neljä Kramer 480 -konetta.

”Kone on kehittynyt paljon hyvään suuntaan tuosta ensimmäisestä koneesta. Tämä uusi on vieläkin hiljaisempi, jarrut ovat herkemmät ja muutenkin arvostan muutoksia, joita on paljon. Esimerkiksi tilttiratti on hyvin mieleinen varuste. Maahantuojan Suomi-vakiovarustelu on onnistunut peruspaketti, johon ei tarvinnut enää itse juurikaan muita lisävarusteita valita.”

”Koneessa on hyvä istua ja viettää pidempiäkin aikoja”, kehuu Hupila. Kramerin aisastossa on jousitus, mikä antaa vakaan kyydin siirtoajoissa. Kone on rekisteröity traktoriksi, joten sillä voidaan vetää peräkärryjä, esimerkiksi henkilönostimia, myös yleisessä liikenteessä. Kramerin hyvä nostokyky on etu lumenkuormauksessa.

Juha Kuusjärvi

Lue seuraavaksi