Uutiset

Työkoneet

MerloManne vielä kerran

Tänään 12.6. vietettiin Tampereen Rotatorilla virallista MerloMannen kotiuttamisjuhlaa. Konepörssissä ja täällä nettisivuillakin puolitoista kuukautta seikailleen Mannen oikea seikkailu koettiin maanteillä välillä Italia-Suomi.

Koko matkan pituudeksi tuli 4300 kilometriä ja siihen kului aikaa 36 päivää. Ahteriaan vasten Merlon ilmajousitettua istuinta MerloManne alias Leo Tergujeff painatti yhteensä 160 tuntia eli keskimäärin 4,5 tuntia joka päivä.

Suomeen mies saapui 26.5.

Polttoainetta Merlo haihdutti savuna ilmaan yhteensä 1750 litraa (40,5 litraa/100 km eli  10.8 litraa/tunti).

”Kulutus ei ole suuri, kun ajatellaan, että koneen paino on noin 4900 kiloa, ja moottori paukutti lähes koko ajan täysillä kierroksilla”, pohtii kurottajaneuvoksen tittelin mielestäni ansaitseva Leo.

”Matkan kustannukset jäivät myös arvioitua pienemmiksi, koska nopeana kuljettajana  suoriuduin matkasta nopeammin, kuin olin kuvitellut. Lopulta tulot ja kulut menivät lähes tasan, joten omakustannuksen osuus jäi lopulta pieneksi. Kokonaiskulut reissussa olivat kuitenkin yli 10 000 euroa”, paljastaa mies MerloManne Facebook-sivullaan.

Tampereelle oli saapunut paitsi tehtaan edustajia, myös kotimaista ja kansainvälistä lehdistöä.

Seuraava MerloMannen julkinen esiintyminen on Okra-näyttelyssä (2.-5.7.). Sitten alkaa loiva pudotus kohti eläkepäiviä ja uusia seikkailuja. Mielenkiinnon kohteena olisi ainakin matka Trans-Siperia junalla Venäjän halki Kiinaan. Kurottaja jätetään tällä reissulla kotiin.

Leo kertoo, että kurottajan kanssa vietetty kuukausi oli yksi elämänsä ikimuistoisimpia. Pisin kurottajalla ajettu yhtäjaksoinen matka kirjataan myös Guinnesin ennätysten kirjaan.

Lue seuraavaksi