Uutiset

Työkoneet

Mecalac Baumassa – MCR-perheeseen kuusitonninen

Ranskalainen Mecalac tunnetaan varsin omintakeisena konevalmistajana, joka ei tyydy kopioimaan vaan tekee omat tekniset ratkaisunsa. Tästä oivana osoituksena on MCR-sarja, joka yhdistää tela-alustaisen kaivukoneen ja pienkuormaajan hyödyt sekä pystyy suoriutumaan monista trukeillekin tarkoitetuista nostoista.

Aiemmin mallistossa ovat olleet jo kahdeksan ja 10 tonnin mallit 8MCR sekä 10MCR ja nyt Baumaan tuodaan näytille kuuden tonnin painoinen pikkuveli 6MCR (kuvassa), joka on konseptiltaan täysin isoveljiään vastaava. MCR-sarjan erityinen etu on siirtonopeudessa, joka on peräti 10 kilometriä tunnissa.

Saksalainen pyöräkuormaajien valmistaja Ahlmann liitettiin Mecalaciin vuonna 2002. Nimenä Ahlmann jäi taannoin historiaan, kun Mecalac otettiin kaikkien konetyyppien nimeksi.

Baumassa yritys esittelee edelleen kaksi nelipyöräohjattua pyöräkuormaajaa teleskooppipuomilla. AT 900 (55 kW) painaa 6 554 ja isoveli AT 1050 7 154 kiloa. Maksimi siirtonopeus on molemmissa 40 kilometriä tunnissa. Maksimi kaatokorkeudet täydellä kauhan kippauskulmalla ovat 4000 ja 4050 millimetriä. Moottorina molemmissa on neljäsylinterinen Cummins.

Mecalacilla on kolme tehdasta. Kaivukoneet ja muut erikoiskoneet  ja niiden osat valmistuvat kahdella tehtaalla Ranskassa (Annecy-le-Vieux ja Albens) ja kompaktit pyöräkuormaajat Saksassa (Büdelsdorf).

Videossa Mecalac 8MCR vuoden 2010 Bauma-näyttelyssä.

Lue myös artikkeli Mecalacin tehtaalta vuodelta 2011.

Lue seuraavaksi