Uutiset

Työkoneet

Maxpoa syyskuussa

Maarakennus- ja ympäristönhoitokoneiden erikoisnäyttely Maxpo järjestetään 10. – 12.9.2015 Hyvinkään lentokentällä. Odotukset ovat korkealla, sillä tapahtuman myynti on edennyt haasteellisista suhdanteista huolimatta entistä nopeammin ja yritykset ovat innolla mukana. Maxpon isot koneet komeilevat syyskuussa jo neljättä kertaa Hyvinkään lentokentällä.

Maxpo-messut järjestää Rakennuskonealan Näyttely-yhdistys ry yhteistyössä Messukeskuksen kanssa. Maxpo on Suomen suurin joka toinen vuosi järjestettävä maansiirtoalan katselmus, joka esittelee laajasti maarakennus- ja ympäristöalan tuotteita ja palveluja. Tälläkin kertaa eniten tapahtumassa on raskasta kalustoa. Suurin osa osastoista sijaitsee ulkotiloissa, alueelle rakennettavassa teltassa on noin 25 osastoa.

Vuonna 2013 tapahtumaan osallistui 195 yritystä ja messuilla vieraili lähes 15 000 alan ammattilaista.  ”Maxpo-messuille on jo ilmoittautunut 80 yritystä. Olemme hienosti edellä viime kertaisesta myynnistä”, kertoo myyntipäällikkö Jori Vainio Messukeskuksesta. Vainio uskoo, että yrityksiä lähtee tänä vuonna mukaan entistä enemmän.

”Uusia yrityksiä on jo nyt lähtenyt mukaan, joten kattaus tulee olemaan hyvä. Ensi syksynä Maxpossa on mm. entistä enemmän maansiirtokalustoa,  päällirakenteita sekä kiviteollisuuden laitteita; kuten kallionporaus- ja louhintalaitteita.” Oheisessa videossa tunnelmia vuoden 2013-messuilta. Konepörssin Youtube-kanavalla on runsaasti videomateriaalia edellisestä Maxposta.

Uutena alueena Maxpossa on tällä kertaa puu- ja bioenergiaan keskittyvä alue. ”Maxpoon tulee myös erillinen työnäytösalue, jolle sijoitetaan paljon työnäytöksiä järjestävät yritykset. Tämä rauhoittaa näyttelyaluetta, sillä pölyä ja melua aiheuttavat näytökset sijoitetaan järkevämmin alueelle. Puupuolen hakkureita ja murskaajia voidaan myös esitellä näin paremmissa olosuhteissa”, kertoo Vainio.

Lisätietoja: Suomen Messut, tiedottaja Teija Armanto, puh. 050 376 0804, teija.armanto@messukeskus.com

Katso oheisesta videosta kuvia vuoden 1987 Maxpo-näyttelystä. Tuolloin vietettiin Kehä-Maxpo, joka jäi kokeilussaan ainoaksi.

Lue seuraavaksi