Uutiset

Työkoneet

Maxpo tekee hyvää

Maxpon iltajuhlassa 10. syyskuuta järjestetään hyvätekeväisyyshuutokauppa, jonka tuotto lahjoitetaan lyhentämättömänä Sylva Ry:lle Suomen syöpäsairaiden lasten ja nuorten tutkimus-ja tukemistyöhön. Huutokaupattavana on erilaisia Maxpon näytteilleasettajien lahjoittamia kohteita. Meklareina toimivat Ritchie Brosin ammattitaitoiset moottoriturvat. Kaikki kohteet myydään korkeimman tarjouksen tehneelle.

Huutokaupan tähti on Latelan rakentama hyväntekeväisyyskylpylä The Lautela Spa. Se on tehty yhteistyössä lahjoittajien kanssa. The Lautela Spa on nähtävillä Maxpossa HankintaVinkkien osastolla.

Huutokaupan pääjärjestäjinä hääräävät Sylva Ry, HankintaVinkit, Latela, Ritchie Bros. ja Maxpon järjestäjät.

The Lautela Spa on rakennettu vaihtolavan päälle. Tietenkin varusteissa on sauna. Muita itsensä hemmottelemiseen tarkoitettuja vermeitä ovat kaasulämmitteinen kylpypalju ja tärykalvoja pompottavat musiikkilaitteet. Edelleen kylpylästä löytyy sammutusjärjestelmä, Rynkeby-kuntopyörä, taitettava terassi ym.

Kyseessä siis on varsin helposti liikuteltavissa oleva privaattikylpylä. Jos tällaista siis mieli tekee, kannattaa ostaa lippu Maxpon-iltajuhlaan ja rasvata olkapää jouhevasti viittaavaan asentoon.

Joka vuosi Suomessa noin 160 alle 16-vuotiasta lasta ja noin 200 nuorta 16-30 -vuotiasta sairastuu syöpään. Lapsen vakava sairaus on kova järkytys koko perheelle ja taistelu sairautta vastaan kestää usein vuosia. Hyvien hoitojen tuloksena noin 80% syöpää sairastavista lapsista ja nuorista paranee pysyvästi.

Sylvan tehtävä on olla läsnä perheiden arjessa ja tarjota tukea, tietoa,kuntoutusta ja virkistystä sekä edunvalvontaa. Sylvan tarjoamista tukimuodoista yksi tärkeimmistä on juuri vertaistuki niin syöpäsairaille lapsille ja nuorille kuin heidän perheilleen. Vain toinen saman kokenut voi ymmärtää millaista on, kun perheen lapsi tai nuori sairastuu syöpään.

Mahdollisuus vertaistukeen on mm. kursseilla ja tuetuilla lomilla, joissa lapset, nuoret ja perheet voivat tavata toisiaan ja saada apua muuttuneeseen elämäntilanteeseensa. Jäsenlehden, oppaiden ja Internetin kautta Sylva jakaa ajankohtaista tietoutta jäsenilleen.

Hoitohenkilökunnalle ja alan ammattilaisille järjestetään koulutustilaisuuksia, joissa asiantuntijat luennoivat lasten ja nuorten syövistä sekä kertovat arjesta syövän kanssa. Sylva ry on syöpään sairastuneiden lasten, nuorten ja heidän perheidensä valtakunnallinen yhdistys joka on perustettu vuonna 1982.

Maxpossa siis huudetaan hyvää.

Lue seuraavaksi