Uutiset

Työkoneet

MAXPO-stipendiaatit Intermat 2012 -messuilla Pariisissa

Itse asiassa tämän vuoden stipendiaattien piti osallistua Bauma 2010 – näyttelyyn mutta silloin Islannissa tapahtuneen tulivuoren purkauksen aiheuttama tuhkapilvi sotki lentoliikenteen siinä määrin, että silloinen matkamme peruuntui ja päätimme yhteistuumin toteuttaa sen vasta tämän Intermat 2012 – näyttelyn yhteydessä.

Stipendiaatit

Stipendin saajien valinnassa yhdistys tukeutui oppilaitosten opettajien näkemyksiin ja teki lopulliset valinnat heidän suositustensa pohjalta. MAXPO-stipendin saivat Oulun Ammatillisessa Aikuiskoulutuskeskuksessa nosturinkuljettajaksi opiskeleva Mia Nurminen Oulusta, Jyväskylän aikuisopistossa maarakennuskoneen kuljettajaksi opiskeleva Jani Luhtala Jyväskylästä, Pohjois-Karjalan Aikuisopiston Outokummun yksikössä louhinta-alaa opiskeleva Timo Mikkola Perttulasta ja Työtehoseuran Rajamäen Aikuiskoulutuskeskuksessa opettajana toimiva Vesa Mäki. Kenelläkään heistä ei ollut aikaisempaa kokemusta kansainvälisistä maarakennuskonemessuista.

Intermat 2012 – Alan suurin tapahtuma tänä vuonna

Matkalla stipendiaatit pääsivät tutustumaan tänä vuonna suurimpaan Euroopassa järjestettävään rakennuskonealan näyttelyyn Pariisissa ja saivat mahdollisuuden vaihtaa ajatuksia matkalla mukana olleiden alan yrittäjien kanssa. Kaksi päivää messuilla tuntui antavan riittävästi pureskeltavaa matkalaisille. Yleinen kommentti oli, että koneita ja työlaitteita oli todella paljon ja monet osastoista tavattoman suuria. Myös suomalaisia näytteilleasettajia oli paikalla useita.

Joukosta pursui aito ylpeys siitä, että he pääsivät kokemaan tämän tunnelman ja saivat samalla hyvän tuntuman siihen, mitä kaikkea maailmalla on tällä alalla tarjolla.

Runsaasti mielenkiintoista nähtävää

”Täällä on niin paljon nähtävää, että pitäisi olla etukäteen tehty suunnitelma tärkeimmistä käyntikohteista,” totesi ryhmä yksimielisesti messujen jälkeen pitämässämme juttutuokiossa. ”Tämä on todella opiskelujakson ylivoimaisesti kannustavin elämys, jota ei osaa kuvitella ennen kuin sen on itse kokenut. Olemme todella otettuja siitä, että näyttely-yhdistyksen valinta kohdistui juuri meihin.”

Teksti: Jorma Laurila / Rakennuskonealan näyttely-yhdistys
Kuvat: Mia Nurminen ja Jorma Laurila

Lue seuraavaksi