Uutiset

Työkoneet

Maxpo 2023 esittelee isot koneet elokuussa

Maxpo 2023 -messut järjestetään 31.8.–2.9.2023 Hyvinkään lentokentällä. Maxpo-messut esittelee maarakennus-, ympäristöhoito-, tie- ja talonrakennuskoneita sekä teollisuuden materiaalinkäsittelykoneita kaikissa kokoluokissa. Edellisen kerran Maxpo järjestettiin poikkeuksellisesti koronavuosien vaikutuksesta keväällä 2022. Nyt tapahtuma siirtyy omalle paikalleen parittoman vuoden syksyyn. Tapahtuma on tärkeä alalle ja tyytyväisyys sekä tapahtumaan osallistuneiden yritysten, että kävijöiden osalta oli korkealla. Suomen suurimpien koneiden Maxpo järjestetään nyt 20. kertaa Helsingin Messukeskuksen toimesta Rakennuskonealan Näyttely-yhdistys ry:n toimeksiannosta.


Ilmakuva: Pasi Rahikka


Ala tarvitsee tapahtuman, jossa voivat kattavasti esitellä isoja koneita ja näyttää miten ne toimivat. Alan ammattilaiset haluavat nähdä koneet ja päivittää tietonsa alan uutuuksista ja kehityksestä. Alalle tarvitaan myös entistä enemmän uusia työntekijöitä, joten Maxpo-messut on siitäkin näkökulmasta tärkeä tapahtuma. Tänä vuonna tarjotaan ohjelmaa alan opiskelijoille, mutta myös alan vaihtoa isojen koneiden alalle harkitseville. Messuosastojen myynti on edennyt hyvin ja näyttelytilasta on varattu jo 65 prosenttia edellisen kerran toteutuneesta. Maxpo-messuihin osallistuvien yritysten lista julkaistaan maaliskuussa.

Kevään 2022 Maxpossa paljon uusia kävijöitä

Maxpo 2022 -messuilla vieraili 9 895 alan ammattilaista, yrityksiä osallistui 234 ja käytössä oli 48 715 neliömetriä.  Maxpo on vahvasti valtakunnallinen tapahtuma, johon kävijät tulivat Uudeltamaalta 26 prosenttia, pääkaupunkiseudulta 14 prosenttia, Pirkanmaalta 12 prosenttia ja laajasti muualta Suomesta. Toimialoista oli vahvasti edustettuna maanrakennusurakointi, kuljetus sekö kone- ja varaosakauppa. Kävijöistä lähes puolet (47 prosenttia) oli yrittäjiä tai johtotehtävissä työskenteleviä, työntekijöitä oli 22 prosenttia, toimihenkilöitä 16 prosenttia ja asiantuntijoita 11 prosenttia.

Messuilla kävi myös opiskelijoita ja muita alaan liittyviä henkilöitä.  Kävijöistä 67 prosenttia vaikutti ostopäätösten tekoon yrityksessään. Kävijät olivat kiinnostuneita maarakennuksesta, nostolaitteista,  louhinnasta ja murskauksesta, kunnallistekniikan koneista, maansiirtoautoista, kadunrakennuksesta ja kunnossapidosta, urheilu- ja viheralueiden hoidosta sekä teollisuuden lähikuljetuksista.

Messuilla vierailleista kävijöistä neljännes kertoi vierailevansa ensimmäistä kertaa Maxpo-messuilla.  Kävijät olivat käyneet keskimäärin kolme kertaa Maxpossa, joten kävijäkunta on tapahtumalle uskollinen. Messuille tultiin tapaamaan näytteilleasettajia sekä tutustumaan uusiin tuotteisiin ja innovaatioihin. Kävijöitä kiinnostivat alan trendit, työnäytökset sekä ammattitaidon kehittäminen ja ylläpito. Yli puolet kävijöistä löysi uuden kiinnostavan tuotteen tai palvelun Maxposta ja yli kolmannes sopi jatkoneuvotteluja näytteilleasettajan kanssa tapahtuman jälkeen.

Parasta mitä Maxpo kävijöille 2022 tarjosi oli kävijäkyselyn mukaan kollegoiden tapaaminen ja tuulettuminen työpaikan ulkopuolella, mahdollisuus tutustua laajasti omaan alaan ja yritysten uusiin tuotteisiin sekä onnistunut tapaaminen tutun yrityksen tai kontaktihenkilön kanssa. Kävijöistä 87 prosenttia piti tapahtumaa tärkeänä omalle liiketoiminnalle tai edustamalleen yritykselle.  Kävijät olivat erittäin tyytyväisiä (90 prosenttia) tapahtumaan ja 71 prosenttia kertoi tulevansa varmasti tai todennäköisesti Maxpo 2023 -messuille. Epävarmoja oli neljännes ja ainoastaan yhdeksän prosenttia kertoi, ettei todennäköisesti tule.

Maxpo 22 -messujen näytteilleasettajakyselyyn vastanneista yrityksistä yli 60 prosenttia on osallistunut Maxpo-messuihin yli kolme kertaa. Tärkeimpinä syinä osallistumiseen olivat uusien asiakkaiden tapaaminen, tuotteiden ja yrityksen tunnettuuden lisääminen sekä nykyisten asiakkaiden tapaaminen sekä myyntikontaktien kerääminen. Näytteilleasettajista 87 prosenttia oli tyytyväisiä tapahtumaan ja Maxpo-messuja pidettiin yrityksen liiketoiminnalle erittäin tärkeänä.

Maxpo – se on kone

Suomen suurin maarakennus- ja ympäristönhoitokoneiden erikoisnäyttely Maxpo järjestettiin torstaista lauantaihin 31.8.–2.9.2023 Hyvinkään lentokentällä. Tapahtumassa esitellään maarakennus-, ympäristönhoito-, tie- ja talonrakennuskoneita sekä teollisuuden materiaalinkäsittelykoneita kaikissa kokoluokissa. Maxpo-messut järjestää Helsingin Messukeskus Rakennuskonealan Näyttely-yhdistys ry:n toimeksiannosta. Tapahtuma on avoinna torstaina ja perjantaina klo 9-17 ja lauantaina klo 9-16.Lue seuraavaksi