Uutiset

Työkoneet

Maxpo 2022 – MenSe

Metsä- ja sahakoneiden varusteita sekä kaivukoneiden lisälaitteita valmistava ja edustava MenSe Oy esitteli Maxpossa uutta NK7-250-niittävää kauhaa. Laite on Mensen omaa suunnittelua sekä tuotantoa. Sen avulla voidaan niittää ja kerätä heinää, kaislaa tai kortta vesistöalueilla, mutta miksei myös kuivallakin maalla. Kauhan omapaino on 450 kilogrammaa ja se on tarkoitettu käytettäväksi vähintään 8-tonnisen kaivukoneen kanssa. Leikkuuleveys on 2,5 metriä ja kauhan tilavuutta saadaan kasvatettua lisälaidoilla. Kuvassa lisälaidat ovat paikoillaan.

NK7-250-niittävä kauha

Leikkurin kiinteä yläterä ja liikkuva alaterä ovat Hardoxia. Muissakin rakenteissa on käytetty paljon kulutusterästä. Alaterän edestakainen liike aikaansaadaan hydrauliikkasylinterillä, jonka iskunopeus on jopa 300 iskua minuutissa. Valmistaja lupaa terien leikkaavan noin seitsemän senttimetrisen rangan. Hydrauliikan tarve on 70 litraa minuutissa. Valmistajan taholta todetaan, että tämä uusi niittokauha ei vaurioita vesistön pohjan ekosysteemiä niiton aikana.

Terät ovat Hardox-lulutusterästä.


Mensen messupöydällä oli esillä myös laaja valikoima erilaisia pyöriviä liittimiä käytettäväksi koneenrakennuksessa. Yritys tuo maahan ja jälleenmyy näitä hydrauliikan läpivientiin tarkoitettuja komponentteja.


Pyöriviä liittimiä.Lue seuraavaksi