Uutiset

Työkoneet

Maxpo 2019 starttaa

Säätiedotus ei tällä kertaa mitään hellekeliä Hyvinkään lentokentällä järjestettävään Maxpoon lupaa, joten shortsit voi varmaan jättää kotiin. Mutta toisaalta välihousujakaan ei vielä tarvitse pukea. Onneksi maarakentajat ovat tottuneet kaikenlaisiin olosuhteisiin. Mitä se pieni vesisade ketään haittaa? Työmailla kun on totuttu niin vaakatasossa vihmovaan räntään kuin kaatosateisiinkin. Paistoi tai sitten ei, se ei muuta sitä tosiasiaa, että tälläkin kertaa koko ala on kattavasti koottu Hyvinkään lentokentälle. Nähtävää ja koettavaa riittää.

Messukeskus järjestää Maxpo-messut Rakennuskonealan näyttely-yhdistyksen toimeksiannosta. Messuilla on tänä vuonna esillä erityisen paljon uutuuksia, sillä tapahtuma osuu Saksassa järjestetyn alan suurtapahtuman Bauma-messujen jälkeen. Maxpoon osallistuu yli 250 yritystä ja näyttelypinta-alaa on käytössä yli 60 000  neliömetriä. Maxpossa esitellään maarakennus-, ympäristönhoito-, tie- ja talonrakennuskoneita sekä teollisuuden materiaalinkäsittelykoneita kaikissa kokoluokissa. Tänä vuonna Autotuojat ja -teollisuus ry on koonnut omalle hulppealle osastolleen edustamiaan hyötyajoneuvoja ja päällirakenteita.

Sähköä ja hybridejä

Uuden ajan käyttövoimalla toimivia työkoneita ja hyötyajoneuvoja näkee nyt myös Hyvinkään lentokentällä. Joka toinen vuosi järjestettävä Maxpo 2019 esittelee tänä

Markku Lappalainen.

vuonna paljon uutuuksia ja koneita on esillä useiden kymmenien miljoonien arvosta.

Huomenna avajaisissa toimeksiantajan Rakennuskonealan näyttely-yhdistyksen ja Maxpo 2019 -kehitysryhmän puheenjohtaja Markku Lappalainen kertoo, miten konekauppa on käynyt tammikuusta kesäkuuhun 2019 ja arvioi vuoden 2020 näkymiä.

”Päästömääräykset muuttuvat tänä vuonna ja se aiheuttaa konemallien uudistumista,” kertoo Lappalainen. ”Nyt jo Maxpossa nähdään joillakin merkeillä uudenlaisia koneita ja ensi keväänä niitä on entistä enemmän. Hybrideillä ja sähkökäyttöisillä koneilla on kysyntää. Ympäristöarvot ovat selkeästi nousseet keskusteluihin myös tällä alalla.”

Konepörssi tarjoilee videomaistiaiset alueelta keskiviikolta:

Infra ry:n toimitusjohtaja Paavo Syrjö pohtii avajaispäivänä torstaina hallitusohjelman infrasuunnitelmiin ladattujen odotusten toteutumista. Tavoitteena oli saada hallitusohjelmaan pitkäjänteinen, ilmastoasiat huomioonottava infrasuunnitelma ja rahoitus sille.

”Hallitusohjelmassa ja nyt julkaistussa vuoden 2020 budjettiesityksessä on paljon hyvää, mutta toivomisen varaakin jäi”, toteaa Syrjö.

”Panostukset infraan vaikuttavat suoraan maarakennusalaan ja pitkäjänteinen infrasta huolehtiminen on tärkeätä, jotta Suomen elinkeinoelämällä on edellytyksiä tehokkuuteen ja kansainvälisen kilpailukykynsä säilyttämiseen.”

Työnäytöksiä, koeajoa mönkijöillä ja Crazy Mike

Osastoilla on tälläkin kertaa paljon työnäytöksiä. Ensimmäistä kertaa Maxpossa voi nyt koeajaa mönkijöitä. Mukana ovat ATV ja Polaris. Koeajoja järjestetään sekä aikuisille että lapsille. Omalla alueellaan esitellään tuttuun tapaan veteraanikoneita, joita näkee messuilla myös työnäytöksissä. Ohjelmassa on lisäksi helikopterilennätystä, mikä maksaa 70 euroa /5-10 minuutilta. Ohjelma-alueella pääsee Crazy Miken kyytiin itse ohjastamaan autoa, kun Mike hoitaa polkimet.  Myös perheen pienimmät ovat tervetulleita radalle.  

Lue myös: Nick Drew Maxpoon: Kansainvälinen somenäkyvyys taattu.

_________________________________________________________________________

Se on kone

Suomen suurin maarakennus- ja ympäristönhoitokoneiden erikoisnäyttely Maxpo järjestetään 18. kerran torstaista lauantaihin 5. – 7.9.2019 Hyvinkään lentokentällä. Tapahtuma on avoinna torstaina ja perjantaina klo 9-17 ja lauantaina klo 9-16.  Kaksi vuotta sitten tapahtumassa vieraili 15 447  alan ammattilaista.

Lue seuraavaksi