Uutiset

Työkoneet

Maxpo 2019: Koneosapalvelu ja Vahvojen valikoima

Koneosapalvelu tuo reilusti keltaista väriä Maxpo-näyttelyyn, kun messuosastolla esitellään 13 Vahva-kahmaria. Lisäksi mukaan on poimittu Parker-hydrauliikkatuotteita sekä Baltrotors- ja Black Bruin -rotaattoreita ja metsäkoneissa suositut Kopa -kantavat telat. Esittelyssä myös uusi Parker Mobile Technology Center -konsepti. Koneosapalvelun oma Vahva-tuotemallisto on viime vuosina laajentunut voimakkaasti kaivukoneisiin soveltuvien kahmareiden puolelle.

”Maarakennusyrittäjät alkoivat 2010-luvun alussa kysellä metsäkoneisiin suunniteltuja kouriamme myös kaivukoneisiin sopivilla pikakiinnikkeillä tuunattuna. Toimme markkinoille ensimmäiset K-mallit, mutta totesimme muutaman vuoden jälkeen, että erilaisten pikakiinnikkeiden ja vahvikepalojen jälkihitsailun sijaan kaivukoneisiin tarvitaan omat niille suunnitellut mallit. Niinpä kehitimme nykyisen Vahva KC-malliston, jonka kourat on suunniteltu nimenomaan kaivukonekäyttöön”, kertoo Vahva-tuotteiden tuotepäällikkö Jussi Makkonen.

KC-mallistossa laadukas pikakiinnike on integroitu järeään runkoon ja HD-leuat ovat vakiona. Lisäksi piikkimalleissa kärjet sulkeutuvat samantasoisesti, mikä on ollut erityisesti kaivukonesiakkaidemme toivomus. E-mallien piikit on valmistettu Hardox 400 -kulutusteräksestä.

Suunnittelun lisäksi valmistustekniikkaan on satsattu paljon viime vuosina. Vahva-kourat valmistetaan Koneosapalvelun emoyhtiön Outokummun Metallin tehtaalla Pohjois-Karjalassa. Tuotelaadun takeena on valmistajan mukaan muun muassa robottihitsatut rungot ja leuat, koneistetut tappilinjat ja pulverimaalaus.

”Mittavan kehitystyön ja laajan malliston ansiosta kaivukonekahmareiden osuus on jo lähes kolmannes koko kahmarituotannostamme. Nykyisessä mallistossa on peräti 25 eri mallia kaivukonekäyttöön, joten jokaiselle löytyy sopiva versio eri kokoluokkiin ja kiinnityksiin. Uskomme, että myös kotimaisuutta arvostetaan tuotteen ostopäätöstä tehtäessä”, toteaa Makkonen.

VAHVA KC-malliston uusin tulokas edustaa suosittua 21-kokoluokkaa. KC21-mallit soveltuvat 5-8 tonnin kaivukoneisiin, ja niissä on kätevä S40 & S45 -kombikiinnike. 21-kahmareissa on kompakti, kapea rakenne ja yksi vahva työntötanko. Pienestä koostaan huolimatta myös 21-kourat on suunniteltu ammattilaiskäyttöön, ja laadun takeena on muun muassa erikoisluja teräs, koneistetut tappilinjat ja mustanitratut niveltapit. Maxpo-osastollamme KC21-koura on nähtävillä Yanmar Vio50-kaivukoneeseen asennettuna.

Parker Mobile Technology Center

Hydrauliikkakomponenttien myynti ja hydrauliikkahuollon palvelut ovat tärkeä osa Koneosapalvelun toimintaa. Hydrauliikka-alan johtava valmistaja Parker Hannifin esitteli keväällä 2019 uuden konseptin – Mobile Technology Centerit. Koneosapalvelusta tuli tällöin toinen Suomen kahdesta Mobile Technology Centerinä toimivasta Parker-jälleenmyyjästä.

Mobile Technology Centerillä on erikoisosaamista raskaankaluston Parker-suuntaventtiilien ja IQAN-ohjausjärjestelmien suunnittelussa ja asennuksessa. Sovellusten kirjo on laaja metsäkoneista kuorma-autojen lavarakenteisiin ja maanrakennuskoneisiin saakka. Parker-tuotteet ja uusi MTC-konsepti ovat myös esittelyssä Maxpo-osastollamme. Lukuisista muista teknisen kaupan tuoteryhmistämme tuomme Maxpoon Baltrotors- ja Black Bruin -rotaattoreita sekä metsäkonekäyttöön tarkoitetut Kopa-telat.

Koneosapalvelu löytyy Maxpossa osastolta B81, joka sijaitsee KH-Koneet Oy:n naapurissa.

Koneosapalvelu Oy lyhyesti

  • Toimii puutavaran käsittelyyn liittyvien laitteiden ja varaosien valmistajana sekä hydrauliikan ja konealan varaosien ja tarvikkeiden kauppiaana. Mittavan teknisen kaupan valikoiman lisäksi huolto- ja kunnostuspalvelut ovat olennainen osa toimintaa.
  • Palvelee monipuolista asiakaskuntaa, mm. metsäkone- ja maanrakennusurakoitsijoita, prosessi- ja puunjalostusteollisuutta, koneenrakentajia ja metsäkonealan huoltokorjaamoita.
  • Toimipisteet Vilppulassa, Kuopiossa ja Lappeenrannassa. Tytäryhtiö OOO Fortiparts Puikkolassa, Venäjällä.
  • Vuonna 1976 perustettu suomalainen perheyritys, kuuluu Outokummun Metalli-konserniin.
  • Avainluvut 2018
  • Liikevaihto 13,9 milj. €
  • Työntekijöitä 52
  • Nimikkeitä varastossa yli 25 000
  • Viennin osuus liikevaihdosta 17 %

Lue seuraavaksi