Uutiset

Työkoneet

Maxpo 2017: Uusia voimapaketteja

Tapimerin osastolla nähtiin uusi lveco N45 TM -moottorilla varustettu perusvoimapaketti. Paketti on umpinainen ja valmiiksi äänieristetty.

Perusvoimapaketti lveco N45 TM -moottorilla. Edessä Dong:in ulosottokytkin

Moottori on avattavien luukkujen takana huollon helpottamiseksi. Pakettiin kuuluu myös integroitu polttoainesäiliö sekä tiiviin luukun takana oleva hallintapaneeli. Moottorin perään voidaan liittää valinnaisesti erilaisia käyttöjä kuten hydrauliikka- tai vesipumppu tai vaikkapa generaattori. Siinä on SAE 3 -standardin mukainen kytkinkotelo 11,5 tuuman vauhtipyörällä. Kiinnitykseen on tarjolla laaja valikoima erilaisia sovittimia.

4,5 litraisen dieselmoottorin teho on 107 kilowattia (145 hv) ja vääntömomentti 570 newtonmetriä. Voimayksikön ohjausjärjestelmänä on ComAp:in InteliDrive. Siihen voidaan liittää myös käytettävän hydrauliikkapumpun valvontajärjestelmä. InteliDrive mahdollistaa myös koko paketin etäkäytön vaikka älypuhelimen välityksellä. Myös autonominen käyttö on toteutettavissa. Voimapaketti painaa 950 kiloa ilman pumppuja tai muita käyttölaitteita.

Hallintapaneeli

Kuvassa etualalla on Dong:in kahdella voimanulosotolla varustettu ulosottokytkin (keltainen kokoonpano) käytettäväksi vaikkapa juuri edellä mainitun voimapaketin kanssa.

 

 

 

 

Tämä sähköaggregaatti vie vähän lattiatilaa.

Toinen uutuus Tapimerilla oli pieniin ulkomittoihin puristettu ja koteloitu Genmac-sähköaggregaatti. Moottorina Lombardinin vesijäähdytteinen 22,4 kilowatin (30,5 hv) diesel. Sähkön tuottoarvot ovat 17 kilovolttiampeeria (kVA) ja 400 volttia (V). 76 litran polttoainesäiliö on kuorien sisällä. Laite on hiljainen ja se vie vain vähän lattiatilaa. Aggregaatti voidaan asentaa seinää vasten. Tapimerin Markku Etsolan mukaan näitä on Venäjällä paljon yksityiskäytössä kerrostalojen parvekkeilla. Pienen kokonsa johdosta se mahtuu hissiin. Laite painaa 500 kiloa.

Lue seuraavaksi