Uutiset

Työkoneet

Maxpo 2017: Uusi saksilavanostinmerkki Suomeen

Simeri Oy on aloittanut italialaisten Almac-saksilavanostimien maahantuonnin. Mallistossa on vajaasta kahdeksasta metristä aina 14 metrin työskentelykorkeuteen nostavia laitteita.

Almac Bibi 1090-BL EVO

Kuvissa kymmenen metrin työkorkeuteen nostava Bibi 1090-BL EVO. Siinä on säädettävä alavaunu, joka myös automaattisesti tasaa tarvittaessa korin lattian vaakatasoon. Telojen leveyttä, keskinäistä korkeutta sekä kallistusta voidaan säätää maaston mukaan työpaikalle ryömittäessä. Ajon suuntaista alustan kaltevuutta laite sietää 25 astetta ja sivuttaiskallistusta 21. Kulkunopeus on maksimissaan 2,7 kilometriä tunnissa. Työkohteessa laite sitten tasaa itsensä automaattisesti napin painalluksella.

Laitteen omapaino on 2 830 kiloa, ja korikuormaa nousee 300 kiloa. Leveys on kapeimmillaan 1 460 millimetriä ja telat levenevät maksimissaan 1 640 millimetriin. Minimi esteen alituskorkeus on 2 050 millimetriä, kun kaiteet ovat laskettuna alas. Moottorina Kubotan 12,5 kilowattinen Z602-dieselmottori. Siihen saa polttomoottorin rinnalle myös sähkökäytön, jolloin ajo kohteeseen tapahtuu dieselmoottorilla ja itse kohteessa voidaan operoida verkkovirralla. Kuvan laite lähti messujen jälkeen Salon Rakennuskonevuokraamo Oy:lle Lounais-Suomeen.

 

 

Lue seuraavaksi