Uutiset

Työkoneet

Maxpo 2017: Uusi hydraulinen poravaunu

Stonepowerina paremmin tunnettu kallionporauslaitteita suunnitteleva ja valmistava Kiukaisten Asennuspalvelu Oy esitteli Maxpo-messuilla ensi kertaa suurelle yleisölle Stonepower-poravaunumallistonsa suurimman jäsenen. Stone Spider -nimeä kantavan hydraulisen poravaunun omapaino on 12 500 kiloa ja siinä on lähes täyden ympyrän pyörivä ylävaunu (350 astetta).

”Ensimmäinen Stone Spider saatiin jalkeille tai paremminkin teloille kuluvan vuoden helmikuussa ja joitakin yksilöitä on jo toimitettu asiakkaille ympäri Pohjolan. Täällä Maxpossa ollaan kuitenkin ensi kertaa esillä julkisesti”, sanoo Stonepowerin Petri Lehtinen. Uuden mallin vastaanotto on ollut positiivista ja kyselyitä on tullut jo Espanjasta ja USA:stakin asti.

Stone Spider

Stone Spiderin moottorina on 6,7 litrainen Cummins-diesel. Tehoa 175 kilowattia. Poralaitteena on Montabert HC109 tai Drillcom RD38 ja syöttölaitteena CF4900 5,5 metrin syötöllä. Poralaitteen iskuteho on 18 kilowattia. Reikäkokoalue on 51–89 millimetriä. Syöttölaitteessa on kahdeksan porakangen kasetti. Poraustapahtuma hoituu täysautomaattisella syvyyden ja kulman hallinnalla. Puomiston ison ulottuman (viisi metriä telan reunasta) ja lähes täysympyrän pyörivän ylävaunun myötä koneen siirtely sivusuunnassa vähenee, mikä tehostaa työntekoa.
Ylävaunun tilava rakenne sekä monet luukut helpottavat huoltoja ja kunnossapitotoimia. Suuresta koostaan huolimatta Stone Spider laskostuu 2,9 metrin kuljetuskorkeuteen. Kuljetus eri työmaille on näin helppoa.

 

 

Lue seuraavaksi