Uutiset

Työkoneet

Maxpo 2017: Laserilla ruosteet irti

Belgialainen P-Laser valmistaa muun muassa laserpuhdistulaitteita, jotka soveltuvat erinomaisesti esimerkiksi korjaamoille. Simo Jylhänkangas esitteli YTM-Industrialin osastolla yhtä tällaista lasersäteellä metallipinnoilta epäpuhtauksia, kuten muovia, maalia, liimaa, ruostetta ym. irroittavaa laitetta. Yrityksen valikoimissa on QF-sarjan laseryksiköitä yhteensä kolme, joista Maxpossa oli esillä helposti siirrettävä, ilmajäähdytteinen malli (10-100W). Käyttövoimaksi riittää 230 voltin sähkövirta.

”Laseryksikkö tuottaa laservaloa, joka ohjataan valokuitukaapelia pitkin 1,3 kiloa painavaan käsilaitteeseen. Se pitää sisällään peilien asentoa muuttavat servomoottorit. Parhaimmillaan peilien asento muuttuu jopa 600 kertaa sekunnissa. Työetäisyys säädetään pistoolista esimerkiksi 250 millimetriin. Metallin pinnasta sillä voi puhdistaa erilaisia epäpuhtauksia helposti. Pinta ei vahingoitu, kuten esimerkiksi tapahtuu kulmahiomakoneella. Ja tällä pääsee varsin ahtaisiin ja vaikeisiin koloihinkin helposti”, tiivistää Jylhänkangas laitteen etuja.

Kyseessä on valmistajan mukaan täysin turvallinen laite, jonka käyttö ei vaadi tulityökorttia. Käyttäjän täytyy ainoastaan pitää tähän tarkoitukseen kehitettyjä suojalaseja, hitsauslasit eivät käy.

”Tarjolla on nyt todella mielenkiintoista tekniikkaa korjaamoille ja monille muille aloille, joissa tulee saada puhdasta vaurioittamatta metallipintaa. Mitään huoltoa laite ei vaadi ja sille annetaankin 50 000 tunnin käyttötakuu”, lopettaa Jylhänkangas.

Malliston järein malli on 1 000 watin tehoinen ja vesijäähdytteinen.

Katso muutama video alta:

Lue seuraavaksi