Uutiset

Työkoneet

Maxpo 2017: Kohtuuhintainen pyörittäjä

Suomalaisvalmisteinen Rotozi-kauhanpyörittäjävalikoima kasvaa. Maxpossa esiteltiin malliston yläpäähän sijoittuva Rotozi 15, joka on tarkoitettu käytettäväksi noin 15 tonnin kaivukoneissa.

Rotozi 15 -kauhanpyörittäjä

Alun perin minikaivukoneita varten kehitetty pyörittäjä on vuosien saatossa saanut isoveljiä tasaisin välein. Nyt esitellyn Rotozi 15:n rinnalle on tulossa lähiaikoina mallit 20 ja 30. Ne soveltuvat mallimerkintänsä mukaisesti mukaisesti raskaisiin kokoluokkiin.
Ensimmäiset Rotozi-pyörittäjät (malli 5) ovat nyt olleet arjen hommissa kolmisen vuotta, ja käyttäjiltä saatu palaute on ollut hyvää. Pyörittäjien kierukkavaihde on saksalaista alkuperää. Muilta osin valmistus tapahtuu kotimaassa. Rakenne on kevyt sekä matala ja laite on nopeasti irrotettavissa. Yleisimmät kiinnikemallit ovat tarjolla kaikkiin malleihin. 

Rotozin Marko Sorvamaan mukaan heidän kauhanpyörittäjänsä ovat kohtuuhintaisia laitteita ja niitä on mennyt jo paljon pieniin kaivukoneisiin. Kohta niitä saa siis myös isompiin konemalleihin. Rotozi 15 painaa 450 kiloa kiloa ja sen korkeus on 360 millimetriä. Hinta on 8 950 euroa (alv 0%). Rotozi Oy toimii Lempäälässä.

Lue seuraavaksi