Uutiset

Työkoneet

Maxpo 2017: Kantojyrsin pieniin kaivukoneisiin

Ilomantsilaisen Hassinen Veljekset Oy:n osastolla pääsi näkemään käytännössä, miten pienen kaivukoneen avulla pääsee kaivamista ja vääntämistä helpommin eroon kannoista.

Yrityksen kehittämä ja valmistama uusi Havel Mechanics L16 -kantojyrsin vaatii vähintään 1,5 tonnin painoisen minikaivukoneen. Pienempien hydrauliikan tuotto ei riitä. Painevaatimus on 180–200 baaria. Purkukoneiden pulveroijasta tutulla leikkuriperiaatteella toimivan jyrsimen omapaino on 160 kiloa ilman kiinnikettä. Sekin osaltaan rajoittaa käytettävän peruskoneen valintaa. Suositeltu suurin peruskone on 13-tonninen.

Havel Mechanics L16 -kantojyrsin

Mechanics L16 -kantojyrsimen avulla voidaan hankalassakin paikassa oleva kanto hävittää pikkuhiljaa ”murustamalla”. Esimerkiksi maakaapelien tai seinien läheisyys vaikeuttavat yleensä perinteisten pyöröjyrsimien käyttöä. L16 mahdollistaa nyt tällaisissa paikoissa olevien tumppien poistamisen helpommin ja pienemmin ympäristövaurioin.
Uudessa jyrsimessä on irrotettavat pulttikiinnitteiset terät. Terän muoto on sellainen, että puristuspaine kohdistuu jyrsimen runkoon, ei kiinnityspultteihin. Terät voidaan teroittaa tai vaihtaa. Puristusvoima on 16 tonnia. Kitaan mahtuu halkaisijaltaan 410 millimetrin kanto.

Havel Mechanics L16 -kantojyrsintä myytiin näyttelyssä messutarjoushintaan 2 950 euroa (alv 0 %). Hintaan sisältyy kantojyrsimeen pultattava kiinnityslevy, johon itse kaivukoneeseen sopiva työlaitteen puoleinen kiinnike (ei sisälly hintaan) hitsataan.

 

 

 

Lue seuraavaksi