Uutiset

Työkoneet

Maxpo 2017: Järeä Lundberg

Lännen Tractors Oy:n osastolla komeili uusi, Lundberg-mallisarjan järein kone mallia 8240. Se täydentää noin 7000 kilon työpainollaan ennestään viisijäsenistä 40-sarjaa yläpäähän. Maajohtaja Juhani Kaitila kertoi Maxpossa, että Lundberg 8240 haastaa tosissaan alle 10 tonnin pyöräkuormaajat jo kuormaajan nostokorkeuden (3,84 m kauhan tappiin) ja -voimankin (maks. 7 000 kg) suhteen.

Ja vaikka se on pyöräkuormaajaominaisuuksilla varustettu, on se edelleen pikkuveljiensä tapaan täysverinen taajamakone. Tehokas (290 l/min), kuormantunteva hydrauliikkaa lupaa hyvää suurta tuottoa vaativien lisälaitteiden käyttöä ajatellen. Kuormaajan moottorihydrauliikasta saadaan tuottoa 0-220 litraa minuutissa (220 bar). Esimerkiksi vesakkoleikkurin käyttö onnistuu valmistajan mukaan erinomaisesti. Koneessa on CAN-väylän avulla toteutettu ohjausjärjestelmä, joten muistiin voidaan tallentaa työ-, työlaite- ja kuljettajakohtaisia arvoja.

Moottorina on VM R756 ja tietenkin Stage IV -tasoon päivitettynä. Tehoa siitä saadaan 105 kilowattia. Hydrostaattinen, kaksiportainen voimansiirto on maksiminopeudeltaan Ruotsin mukainen eli 50 kilometriä tunnissa. Runkonivelen kääntökulma on suuri, joten kääntöympyrän säde renkaan ulkoreunaan on 4,35 metriä.

Viihtyisä ja valoisa ohjaamo noudattelee samaa linjaa kuin muissakin 40-perheen koneissa. Säilytystilaa on poikkeuksellisen paljon.

Lue seuraavaksi