Uutiset

Työkoneet

Maxpo 2017: Jälkimarkkinoinnin osuus kasvaa

Myös Suomen Rakennuskone Oy:n myyntijohtajalla Jari Salomäellä oli pelkkää positiivista kerrottavaa Maxpossa. Espoossakin toimii nyt oma huolto ja täydelliset varaosapalvelut. Kaikkiaan Suomen Rakennuskoneelle on palkattu tänä vuonna kymmenkunta uutta ihmistä ja kokonaisvahvuus on 53 henkilöä.

Jari Salomäki.

”Eniten olemme lisänneet työvoimaa jälkipalveluihin eli huoltoon ja varaosiin. Haasteita jälkimarkkinoinnille asettavat koneiden lukumääräinen kasvu, jatkuva teknistyminen ja lisälaitteiden lisääntyvä käyttö”, tiivistää Salomäki.

Jälkipalvelujen osuus liiketoiminnasta on kasvusuunnassa, sillä nykyään asiakas ostaa Suomen Rakennuskoneeltakin yhä enemmän pelkän koneen sijaan kokonaisen paketin, johon kuuluvat erilaiset lisälaitteet valmiiksi asennettuna sekä enenevissä määrin myös huoltosopimus.

Uudet 8-sarjan pyöräkuormaajat Stage IV-teknologialla olivat saapuneet myös Maxpoon. Lue tästä Steinexpo-näyttelystä kertova artikkeli, missä Komatsun pyöräkuormaajat esiintyvät myös.

Kaivukonesektorilta esillä oli useita malleja, joissa nostotehoja ja nopeutta on kasvatettu.

”Komatsullakin on huomattu jatkuvasti kasvaneiden lisälaitteiden paino, joten useisiin malleihin on nyt lisätty suuremmat sylinterit nostovoimien kasvattamiseksi.”

”Hybridimallista HB215LC on tullut markkinoille niin sanottu Plus+ -malli. Se tarkoittaa, että myös hybridin kaivuvoimat vastaavat täysin normi 21 tonnisen arvoja. Hankintahintakin on molemmissa jo sama. Kannattaa muistaa, että hybridi vie sen 20-25 pinnaa vähemmän polttoainetta, joten on varmasti varteenotettava vaihtoehto kokoluokassaan”, päättää Salomäki.

Etualalla oleva Komatsu PC290LC-11 (33 t/147 kW) on saanut tyyppimerkintänsä perään lyhenteen MAX. Hydraulitehoa on tullut lisää 17 prosenttia, myös liikkeiden nopeutta on kasvatettu. Lisätarkkuutta hallintaan on Komatsun mukaan aikaan saatu uusimalla moottorin ja pumpun ohjausta. Sama tehoja lisäävä päivitys on tehty myös pikkuveljeen PC240LC-11 (25 t/132 kW). Myös toinen kuvan kaivukone eli 50 tonnin malli PC490LC-11 (268 kW) on päivitetty nyt Stage IV-tasoon. Komatsun 11-sarjan tekniikkaa on käsitelty useaan otteeseen aiemmin Konepörssissä.

Hybridimalli HB215LC vastaa suoritusarvoiltaan nyt täysin normi 21-tonnista kaivukonetta. Siitä kertoo Plus+ -merkintä koneen kyljessä. Taustalla oleva lyhytperäinen PC138US-11 (15 t/73 kW) kävi Konepörssin koeajossa vuosi sitten. Juttu on luettavissa tästä.

Komatsu PC55MR-5 on saanut päivityksessä muun muassa uuden ohjaamon. Liukuovi sivulta on vaihdettu saranamalliseen. Oviaukko on kasvanut muutoksen myötä leveydestään 125 millimetriä. Muutoinkin ohjaamon yleisilme on muutettu samanlaiseksi kuin isommissa koneissa. Jalkatilaakin on tullut lisää isokenkäistenkin kaivaa.

Lue seuraavaksi