Uutiset

Työkoneet

Maxpo 2017: Hoeflon – nostava hollantilainen

RinoMachine Oy esitteli Maxpossa ensi kertaa Suomessa hollantilaisia, tela-alustaisia Hoeflon-kappaletavaranostimia. David Fokker oli saapunut tehtaalta kertomaan laitteista messuväelle. Neljäjäsenisen malliston toiseksi suurin C6 on yrityksen myydyin malli.

”Yrityksemme on vasta 11 vuoden ikäinen. Kun kolme vuotta sitten valmistimme noin 40 nostinta vuodessa, niin tänä vuonna mennään jo yli sadan valmistetun laitteen. Näistä peräti 70 kappaletta on mallia C6. Ensi vuodeksi on budjetoitu jo 150 nostimen valmistusmäärä. Valmistus ja kokoonpano tapahtuu Hollannissa, aivan uudessa tehtaassa”, aloittaa Fokker. Henkilökuntaa on noin 30, joista 10 on palkattu tänä vuonna. Kasvuvauhti on siis kovaa. Kertoo konetyyppiin kohdistuvasta kiinnostuksen lisääntymisestä.

Valmistus on pitkälle omavaraista. Tietenkin hydraulikomponentteja ym. ostetaan ulkoa, mutta esimerkiksi radio-ohjain ja sen softakin on tehty itse. Parhaiten Hoefloneita on tähän mennessä myyty kotimaan lisäksi Saksassa, Sveitsissä ja Belgiassa. Suomessa RinoMachine on juuri aloittanut maahantuojana ja Ruotsissakin myyjä on parhaillaan hakusessa.

Vajaat 3 000 kiloa painava Hoeflon C6 kykenee nostamaan yli oman painonsa eli noin kolme tonnia nousee maksimissaan ilmaan ihan koneen edestä, puomi sisään vedettynä. Ilman jibiä maksimi nostokorkeus on 11,5 tai 17 metriä. Jibin pituus on 4,3 metriä. Vinssivaihtoehtoja on kolme eli 1 000, 2 000 ja 3 000 kiloa. Kaikki nostinmallit ovat niin sanottuja hybridejä eli niissä on sekä dieselmoottori että sähkökäyttö.

Kompakti koko sallii sisääntiloihin ajamisen kapeasta ovesta. Leveys on vain 750 millimetriä.

David Fokker vas. (Hoeflonilta) ja Juha Nurmi (RinoMachine Oy) uskovat tela-alustaisten mininostureiden kasvavaan suosioon Suomessakin.

Lue seuraavaksi