Uutiset

Työkoneet

Maxpo 2015: Liugong kasvattaa vientiä

Kiinalaisen Liugongin terveisiä Maxpoon toi Wesley Yang. Kiinan maarakennusteollisuus elää tällä hetkellä suuressa murroksessa. Kappalemäärisen maarakennuskonemyynnin uskotaan tänä vuonna putoavan peräti 50 prosenttia viime vuoteen verrattuna. Kiinassa myytiin viime vuonna 260 000 uutta maarakennuskonetta. Vuosina 2010-2011 myynti oli jopa 450 000 koneyksikköä vuodessa. Täksi vuodeksi siis kokonaismyynnin povataan asettuvan puoleen viime vuoden tuloksesta.

Yangin muakan Liugong on onnistunut kasvattamaan markkinaosuuttaan laskevista markkinoista huolimatta, etenkin kaivukoneissa. Myös Euroopan myynti kasvaa tasaisesti.

Lue myös juttu: Kiina edelleen ykkönen.

”Tämä lasku johtuu pitkälti osakemarkkinoiden noin 40 prosentin romahduksesta ja yleisestä taloustilanteesta. Yksityiset ihmiset eivät kuluta, sillä moni on paniikissa. Myös pankit ovat vaikeuksissa ja paljon pieniä yrityksiä on mennyt konkurssiin. Useita isoja maarakennustyömaita on pudotettu säästöliekille, mikä tietää että valmistuminen siirtyy hamaan tulevaisuuteen. Ne eivät saa enää rahoitusta. Koneille töitä on yksinkertaisesti vähemmän”, summaa Yang Suomen maahantuojan Fatgadin osastolla.

Liugongin osastolla Maxpossa mies poseerasi Jorma Lindströmin (vas.) ja Pekka Rannan kanssa.

Lue seuraavaksi