Uutiset

Työkoneet

Maxpo 2015: Länneltä lisää varusteita

Maxpossa Lännen Tractorsin osastolle oli tuotu näytille Multimate-konseptiin uusi, kotimaista valmistetta oleva peräkärrymalli LT 110HD, jossa on ohjautuva vetoaisa kahdella sylinterillä. Kärry siis kulkee tarpeen tullen peruskoneen sivussa, joten siihen on helppo mättää maata tai kappaletavaraa. Kuvassa oleva Lännen Multimate on rekisteröity liikennetraktoriksi ja on näin täysin laillinen tällaisenkin peräkärryn vetoon.

Kippaavan lavan tilavuus on viisi kuutiometriä, pituus 3800 ja leveys 2200 millimetriä. Pohja on tehty kuuden millimetrin Hardoxista. Kokonaispaino yhdeksän tonnin maksimikuormalla on 11 tonnia. Telipyörästö on sijoitettu keskelle vaunua. Jokaisessa navassa on jarru ja perälauta toimii sekin hydraulisesti. Vaunun takana on vielä vetosilmukka.

Uusi tuote on myös englantilainen Auger Torque –ketjukaivuri. Näytillä oli malli XHD 1200.

Se soveltuu pehmeässä maassa sähkö –ja datakaapelien upotukseen ja miksei myös erilaisten putkienkin asennukseen maksimi kaivusyvyyden ollessa 1200 millimetriä. Näyttelyssä olleessa mallissa oli teräpalat, jotka tekevät 150 millimetrin levyisen ojan. Maksimissaan päästään 300 millimetriin.

Laite tekee valmistajan mukaan siistin ojan ja siirtää kaivumassan sivuun, josta se on helppo myöhemmin siirtää takaisin kaivantoon. Hydrauliikan tarvittava tuotto n 70-115 litraa minuutissa ja työpaine 180-250 baria.

Lue seuraavaksi