Uutiset

Työkoneet

Maxpo 2015: Ikkunalasit yläilmoihin

TTK Oy Turun Työkone tuo Suomeen tanskalaisia Smart Lift -levy – ja ikkunanostimia. Niillä imukuppeihin lukittu elementti voidaan nostaa tarkasti paikoilleen konevoiman avulla. Kokoluokkia on useita.

Maxpossa Cramon osastolla oli esillä malliston suurin eli kuvan SL 780 Outdoor Giant. Akkukäyttöisen laitteen kaikki liikkeet saadaan aikaan hydraulisesti. Kaksi pumppua antaa hydraulienergiaa muun muassa nostolle ja imukuppipään kallistukselle ja kierrolle.

Järeän laitteen avulla kahdelta mieheltä onnistuu suurienkin ikkunalasien asennus helposti ja ennen kaikkea nopeasti. Nostokorkeus on neljä metriä ja maksimi taakan paino 750 kiloa.

Ikkunalasi tai vaikkapa paroc-levy tarttuu imukuppeihin lujasti kiinni ja sen jälkeen on nostettavissa paikoilleen. Asennus onnistuu hydraulitoimintoja ohjaavan kauko-ohjaimen avulla millimetrin tarkasti. Myös turvallisuus on koneella tehtävässä asennuksessa huippuluokkaa käsipelillä suoritettavaan verrattuna.

”Muissa pohjoismaissa Smart Lift –laitteiden käyttö on varsin yleistä. Meillä lainsäädäntö sallii vielä käsin tehtävät hitaat nostot. Eräs asiakas tilasi taannoin käyttöönsä nostimen kahdeksi päiväksi rintamamiestalon ikkunoiden asennusta varten. Kun kone oli ollut työmaalla pari tuntia, soitti asiakas ja pyysi hakemaan koneen pois. Kysyin, onko jokin hullusti.  Ei – homma vaan tuli jo tehtyä”, virnistää TTK:n Jarmo Pahikkala.

TTK on solminut Cramon kanssa sopimuksen Smart Lift –nostiminen vuokrauksesta.

TTK Oy:n pihalla tehty videoklippi keväältä 2014.

Lue seuraavaksi