Uutiset

Työkoneet

Maxpo 2015: Aloitti aurinkoisesti

Ensimmäinen messupäivä on takana. Sää helli messukävijöitä ja ajoittain oli jopa teepaitakeliä. Osastoilla esiteltiin innokkaina koneita, laitteita ja alan palveluita. Konepörssin toimittajat kiersivät messukenttää ja pääasiassa ensi viikon alusta tarinoita alkaa putkahtaa tänne Konepörssin nettisivuille. Alkuperäinen tarkoitus oli päivittää sivuja jo messujen aikana, mutta runsas messutarjonta pitää toimituksen kentällä kiireisenä.

Nähtävää ja koettavaa riittää kaikille. Uusimpia innovaatioita on esimerkiksi Suomen Rakennuskoneen, Rotatorin, Suomen Telakoneen ja Volvon osastoilla. Nimittäin maarakennuskoneita Stage IV -vaiheeseen päivitettynä. Urealaitteet (DOC+SCR) ovat tulleet jäädäkseen. Koestettua tekniikkaa on turha arastella. Se toimii.

Erilaisia työlaitteita on reilusti alueaurasta keräävään harjaan ja kauhoista niiden pyörittäjiin. Joka etsii koneensa puomin päähän lisälaitetta, hänen kannattaa piipahtaa Hyvinkään lentokentällä. Koneohjausjärjestelmiä on niitäkin päivitetty uusin ominaisuuksin.

Tällä hetkellä erilaisisa tietotekniikkaa sovelluksia kehitetään kovaa vauhtia ja tekniikan viimeiset saavutukset näkee Maxpossa kerralla. Historian havinasta kylmiä väreitä saavaa ilahduttaa se, että konekentällä on tosi toimissa uuteen eloon herätettyjä konevanhuksiakin. Vielä kaksi päivää aikaa kokea Maxpo. Nyt liikettä niveliin, tai nukkukaa nyt yö ensin.

Lue seuraavaksi