Uutiset

Työkoneet

Maxpo 2013: Rotator laajenee Kuopiossa

Rotatorin uudet toimitilat Kuopioon ovat valmistumassa. Joulukuussa avataan 1000 neliömetrin myynti- ja huoltotilat, joista käsin Itä-Suomen asiakkaiden palvelu tehostuu entisestään. Myös Rotarentin vuokraustoimintaa viedään eteenpäin ja sitä vetämään on palkattu pitkän linjan konemies Ari Lepistö. Ari on aiemmin toiminut mm. Volvolla ja Fintractorilla myyntitehtävissä.

Hitachin uusi minikaivukoneperhe on kokenut runsaasti ergonomian ja taloudellisuuden kohentamiseen tähtääviä muutoksia. Hitachi ZX48U-5 ja ZX55U-5 (kuva) korvaavat ZX48U-3 ja ZX52U-3 mallit. Koneet ovat lyhytperäisiä, ne ovat varustettu tyvitaitolla ja työpainot ovat noin viisi ja 5.5 tonnia varustelusta riippuen.

Molempia malleja on saatavilla sekä kumi-, että terästeloilla. Uudet mallit ovat varustettu nelisylinterisellä Yanmarin 28.2 kilowatin tehoisella dieselmoottorilla. Moottori täyttää EU:n tason IIIA päästömääräykset ja polttoaineen kulutuksen kerrotaan pienentyneen 3-4 prosenttia.

Edelleen polttoainetaloudellisuutta parantamassa on ECO-tila, joka voidaan valita napinpainalluksella LCD-näytön alla olevasta painikkeesta. Uusissa malleissa on myös automaattinen joutokäynti, jolla voidaan pienentää polttoaineenkulutusta edelleen.

Ohjaamo on kokenut suuren muodonmuutoksen. Uutta ohjaamossa ovat vaaleammat pinnat, suuremmat ikkunalasit ja kasvanut jalkatila. Uusi etulasi on 5,5 senttimetriä leveämpi ja 16,3 korkeampi. Ikkunapinta-alan kasvu johtuu pitkälti ohjaamon palkkirakenteen muutoksista. Entisissä malleissa ollut kaksiosainen ovi on korvattu yksiosaisella ovella, joka voidaan taittaa koneen sivun myötäisesti taakse. Kulku ohjaamoon kuljettajan paikalle onnistuu helpommin kuin vanhassa mallissa, sillä uusi oviaukko on 80 millimetriä leveämpi kuin ennen. Näytön kautta kuljettaja saa tiedon reaaliaikaisesti koneen tilasta.

Myös vitossarjan uusi pyöräalustainen malli ZX140W-5B (14,8-16,6 tonnia) oli Maxpossa ensiesittelyssä. Muut jo Baumassakin esitellyt pyöräalustaiset mallit ovat ZX170W-5B, ZX190W-5B ja ZX220W-5B.

Myyntijohtaja Sami Laitila Rotator.

Lue seuraavaksi