Uutiset

Työkoneet

Maxpo 2013: Konekaupalla vahva usko

Maxpo 2013 Maarakennus- ja ympäristöhoitokoneiden erikoisnäyttely Hyvinkään lentokentällä torstaista lauantaihin 5. – 7.9.2013 esittelee ennätysmäärän uutuuksia. Historiansa suurimpaan Maxpoon osallistuu 195 yritystä. Näyttelypinta-ala on kasvanut viime kerrasta 20 prosenttia, 55 590 neliöön.

Osastoja rakennetaan parhaillaan.

”Kaikesta näkee, että konekauppa uskoo tulevaisuuteen. Tämän vuoden odotukset ovat kääntyneet varovaisen positiivisiksi, vaikka viime vuosina on kärsitty taantuman vaikutuksista ja myynti on ollut alhaisimmalla tasolla lähes 10 vuoteen”, kertoo tapahtuman toimeksiantajan Rakennuskonealan Näyttely-Yhdistyksen puheenjohtaja Markku Lappalainen.

”Alkuvuosi oli hiljainen, mutta toinen kvartaali yllätti positiivisesti ja nosti koko vuoden kumulatiivisen myynnin lähelle edellisen vuoden tasoa.  Mikäli sama positiivinen vire jatkuu nyt, kun synkimmät taantumapuheet alkavat olla takana, niin onnistuminen loppuvuonna voi tehdä vuodesta 2013 konekauppaan kasvuvuoden.”

Maxpossa on esillä ennätysmäärä uutuuksia. ”Tämä vuosi on konemyyjille haastava vuosi. Moottoriteknologia ottaa askeleita kohti puhtaampia teknologioita, muun muassa hybridimoottoreita tulee koneisiin. Useat valmistajat tuovat samaan aikaan uusia malleja markkinoille. Paljon muutoksia tulee lyhyessä ajassa. Hinnat nousevat uuden teknologian myötä ja koneista huolehtiminen sekä määräaikaishuoltojen tekeminen ajallaan korostuu. Tämä asettaa haasteita markkinoille, niin myyjille kuin käyttäjillekin.  Päästöjen vähentäminen lienee kuitenkin kaikkien hyväksymä tavoite tulevaisuudelle”, toteaa Lappalainen.

Maxpossa esitellään maarakennus-, ympäristönhoito-, tie- ja talonrakennuskoneita sekä teollisuuden materiaalinkäsittelykoneita kaikissa kokoluokissa. Maxpo-messut järjestää Suomen Messut toimeksiantajanaan Rakennuskonealan Näyttely-yhdistys ry. Edellinen Maxpo vuonna 2011 houkutteli paikalle lähes 14 000 kävijää.

Maxpo-messut ovat avoinna: to-pe 5.–6.9. klo 9–17 ja la 7.9. klo 9–16 Hyvinkään lentokentällä (Lentokentäntie 50). Sisäänpääsy kutsukortilla tai pääsylipulla (10 e). Alle 15-vuotiaat veloituksetta aikuisen seurassa.
Opiskelijat ja opettajat pääsevät messuille veloituksetta opiskelijapäivänä torstaina 5.9. esittämällä sisäänkäynnillä opiskelijakutsun sekä opiskelijakortin tai muun todistuksen opiskelusta.

Lue seuraavaksi