Uutiset

Työkoneet

Maxpo 2013: Indexator edistyksellisenä

Indexatorin teemana Maxpossa turvallisempi tuottavuus

Indexator Rototilt Systemsin Suomen maajohtaja Jukka Hautala kertoo Maxpossa yrityksen vuonna 2013 esiteltävien tuotteiden olevan edistyksellisempiä kuin rototilttimarkkinoilla on nähty moneen vuoteen. Esimerkiksi uudella työlaitteen SecureLock-lukitusratkaisulla tarjotaan turvallisuustekniikkaa, joka toimii paitsi teoriassa niin myös käytännössä tuottavuuden kärsimättä.

Viime huhtikuussa Indexator Rototilt Systems esitteli Baumassa täysin uuden Advance Line -rototilttisarjan kaivukoneisiin. Maxpossa esillä on useampia tämän uuden mallisarjan rototilttejä, joissa on monia uusia teknisiä edistysaskelia samassa tuotteessa uuden designin lisäksi.

Indexatorin multipuhdit ja lajittelukourat ovat uudistuneet monilta osin – myös turvallisuuden suhteen. Kourissa on sekä paineakut että kuormanpitoventtiilit, joten kuorma pysyy kourassa vaikka koneen hydraulijärjestelmä menettäisi paineen. Tämän ansiosta koneen työskentely-ympäristö on turvallinen ja myös kuormalle tapahtuvat vahingot vältetään.

Erikokoiset kourat on valmistettu tiettyä rototilttikokoa varten, jolloin saavutetaan maksimaalinen hyöty. Uudet multipihdit sopivat sekä Classic Line- että Advance Line -mallisarjoihin.

Piiripäällikkö Marko Hurme esittelee Maxpossa uuden sukupolven ICS (Indexator Control System)-ohjausjärjestelmää, joka asentoanturien, automaattisen kalibroinnin ja ohjaamossa olevan näytön avulla antaa täysin uudet mahdollisuudet työlaitteiden ohjaamiseen.

Uutta on myös SecureLock-lukitusratkaisua, joka antaa kuljettajalle tiedon heti, jos työlaitetta ei ole kytketty kunnolla. Tällöin eivät myöskään mitkään kaivuvipujen toiminnot ole käytettävissä. Lukitus on kaksinkertainen turvallisuuden maksimoimiseksi ja sähköhäiriön aiheuttaman onnettomuuden estämiseksi. SecureLock varoittaa myös kuluneesta työlaitteesta.

MN

Lue seuraavaksi