Uutiset

Työkoneet

Maxpo 2013: Atlas Copco juhlii Maxpossa

Atlas Copco juhlii Maxpossa 140-vuotista historiaansa, mikä näkyy yhtenä teemana näyttelyosastollakin. Vuonna 1873 perustettu Atlas Copco on yksi maailman johtavia kaasu- ja paineilmakompressoreiden, generaattoreiden, rakennuskoneiden ja louhintalaitteiden, teollisuustyökalujen sekä kokoonpanojärjestelmien toimittajia. Yrityksen pääkonttori sijaitsee Tukholmassa ja sillä on toimintaa yli 170 maassa. Vuonna 2012 Atlas Copcon liikevaihto oli 10,5 miljardia euroa ja työntekijöitä oli noin 39 800.

Atlas Copcon ehkä suurimpana uutisena näyttelyyn liittyen on Atlas Copco Powercrusher murskainten ja seulojen markkinoinnin aloittaminen myös Suomessa. Varsinaisia tuoteuutuuksia Powercrusher -mallistosta ei näyttelyssä vielä nähdä, mutta PC 1055 J -leukamurskan Suomen ensi-ilta kylläkin. Näyttelystä kone jatkaa matkaa omistajalleen Talastyö Oy:lle Multialle.

Atlas Copcon siirrettävät kompressorit ja generaattorit ovat Maxpossa – ei ainoastaan esillä vaan myös tositoimissa. Mukana on muun muassaDrillAirXRYS 577Cd -dieselkompressori, jonka ilmantuotto on 33,4 m³/min 35 baarin paineella. XRYS 577Cd on erityisesti syvien maalämpökaivojen poraukseen suunniteltu dieselkompressori. Voimanlähteenä on CAT C-18 , TIER 4 päästömääräykset täyttävä kuusisylinterinen dieselmoottori.

Atlas Copco osti viime vuoden lopulla sveitsiläisen Meycon, joka on aikaisemmin kuulunut sveitsiläiselle BASF Construction Chemicals Europe AG -yhtiölle. Yritysoston myötä Atlas Copcon tuotevalikoimaan liittyvät nyt myös ruiskubetonointilaitteet. Maxpossa nähtävänä on Suomen Rakennevahvistukselle myyty pieni kuivaruiskutusyksikkö Meyco Piccola.

Koulutustarkoitukseen Atlas Copcolla on erilaisia simulaattoreita, joista Maxpossa on käytössä SmartROC D65 -poravaunusimulaattori. Simulaattorit tarjoavat todenmukaisen harjoitteluympäristön turvallisissa ja valvotuissa puitteissa – SmartROC D65 on jopa niin todenmukainen, että simulaattorin hytti heiluu oikean poravaunun liikkeitä mukaillen.

Atlas Copcon rakennuskoneet on tukenut viime Maxposta lähtien Hämeenlinnassa toimivaa Pioneerimuseosäätiön, Tykistö- ja Viestimuseon yhteishanketta, Museo Militariaa, joka avattiin yleisölle elokuussa. Museolta oli lainassa Maxpossa muun muassa kalliopora- ja moottorikankikone Pionjär BRH 65 ja moottoriporakone Atlas Copco Cobra BBM 45 L.

MN

Lue seuraavaksi