Uutiset

Työkoneet

Massey Ferguson lähtee valloittamaan etelänavan

Vuonna 1958 legendaarinen tutkimusmatkailija Sir Edmund Hillary lyöttäytyi yhteen Massey Fergusonin kanssa ryhtyäkseen rohkeaan matkaan etelänavalle. Puoli vuosisataa myöhemmin, tyttö Alankomaista nimeltä Manon Ossevoort, aloitti oman matkansa kohti etelänapaa todistaakseen, että voit saavuttaa mitä tahansa, jos vain tarpeeksi uskot siihen.

Tytöllä oli hänen unelmansa, mutta hän tarvitsi työkaluja ja osaamista tehdäkseen siitä todellisuutta. Projektin, joka tunnetaan nimellä Antarctica2, määränpäänä on toteuttaa tämä unelma ja ajaa 2350 kilometrin matka erikoisvalmisteisella MF 5610 –traktorilla halki lumen ja jään aina maantieteelliselle etelänavalle saakka. Samalla on pyrkimys toistaa Sir Edmund Hillaryn saavutus, jonka hän teki kolmella Massey Ferguson –traktorilla vuonna 1958. Apunaan Manonilla tässä projektissa on ryhmä kokeneita napapioneereja, joiden avustuksella hänen ja tiimin on määrä ylittää yksi haastavimmista ympäristöistä maapallolla.

MF 5610 –traktori, joka on muokattu Beauvais:n traktoritehtaan suunnittelutiimin toimesta, suoritti lopullisen testauksen kahden viikon ajan Islannissa. ”Traktori suoriutui erittäin hyvin testeissämme”, kertoo Massey Ferguson –suunnittelun projektipäällikkö Olivier Hembert. ”Traktorin on siedettävä miinus 40 asteen lämpötiloja 3400 metrin korkeudessa ja selvitä syvästä, pehmeästä lumesta. Tällainen ympäristö vaatii suoraviivaista, luotettavaa insinööritaitoa, josta Massey Ferguson on tunnettu. Aiemmat testit Islannissa ja Ranskassa tehtiin traktorin suorituskyvyn varmistamiseksi  napa-alueen maastossa ja hyvin alhaisissa lämpötiloissa.”

Koko matkan ajan, traktorin AgCommandTM telematiikka-järjestelmä välittää tietoa suorituksesta ​​ 24 tunnin tukiryhmälle Beauvais:ssa. ”Kello tikittää nyt, jotta tämä pitkään suunniteltu hanke toteutuisi”, lisää Olivier. ”Olemme erittäin innoissamme päästessämme seuraamaan traktorin kulkua haastavassa ja jäisessä maastossa sekä varmistamaan sen tekninen ja mekaaninen kestävyys tehtävän täyttämiseksi.”

Livestream ja säännölliset päivitykset verkkosivuston kautta pitävät muun maailman yhteydessä seikkailun edistymiseen. Traktori ja joukkue lähtee liikkeelle Novo Basesta Itäiseltä Etelämantereelta 24. marraskuuta ja ryhmän on määrä saapua etelänavalle noin 15. joulukuuta.

Projektista voit lukea lisää ja matkaa seurata osoitteesta: http://www.antarcticatwo.com

Lue seuraavaksi