Uutiset

Työkoneet

Marmoria marmoria – ja Volvoja

Yüce Maden louhii marmoria neljällä eri louhimolla Turkissa sekä leikkaa ja jalostaa kiveä yhdellä omalla tehtaallaan. Suurin osa kivestä menee vientiin. Vienti alkoi vuonna 2007 ja kolmessa vuodessa määrä on kasvanut 70 000 tonnista 200 000 tonniin.

Tämän vuoden tavoite on viedä jo 500 000 tonnia marmoria Turkin ulkopuolelle. 80 prosenttia viennistä suuntautuu Kiinaan, 15 prosenttia Intiaan ja loput muihin maihin. Kiinan markkinoilta uskotaan kasvua kertyvän tulevinakin vuosina.

Turkki sijaitsee alppivyöhykkeellä ja sen kivivarat ovat valtavat. Maaperästä löytyy yli 80 erilaista marmorilaatua. Maa on selvinnyt hyvin vuoden 2008 talouskriisistä ja kasvu on ollut sen jälkeen varsin tasaista. Euroopan ja Aasian rajalla taiteileva Turkki onkin yksi Etelä-Euroopan esimerkkitalouksista.

Yksi Turkin talouden peruskivistä onkin juuri marmorin louhintaa tekevä teollisuus.

400 ihmistä työllistävällä Yüce Madenilla on tällä hetkellä kiven tuotannossa 34:n melko uuden Volvo-maarakennuskoneen laivasto. Se koostuu 15 pyöräkuormaajasta, yhdeksästä kaivukoneesta ja kymmenestä runko-ohjatusta dumpperista. Ne auttavat kiven irroituksessa ja lohkareiden kuljetuksessa.

Yksi yrityksen louhoksista eli Bilecik Sofia Beige sijaitsee Sahinlerin kylässä, noin 50 kilometriä Istanbulista itään.

Alueelta saadaan ainutlaatuista, erittäin vaaleaa ja kovaa marmoria, jota käytetään pääosin rakennusten seinissä ja lattioissa ympäri maailman. Louhokselta marmori lähtee eteenpäin blokkeina. Noin 170 000 tonnia on louhoksen vuosituotanto.

Meillä kaikkein tärkein kaluston valintaan vaikuttava kriteeri on polttoainetalous. Myös laatu ja nopeus ovat listan kärkiominaisuuksia. Volvossa kaikki kolme kriteeriä täyttyvät”, kertoo johtaja ja omistaja Erol Yüce. Mies on ollut marmoribisneksessä jo 30 vuotta.

”Pyrimme tuottamaan marmorimme ilman tarpeetonta jätteiden tuottamista. Se vaatii tarkkuutta kaikkiin työvaiheisiin. Työskentelyolosuhteet ovat kovat niin miehille kuin koneillekin. Helpotusta tuo se, että työkalut on valittu oikein”, lisää Yüce.

”Marmori pitää toimittaa ajallaan, sopimuksissa aneettujen päivämäärien mukaan ja tilausten myöhästyminen tuo suuria tappioita. Volvon organisaatio huoltaa koneet ja jälkimamarkkinointi pitää pyörät ja telat jatkuvassa liikkeessä.”

Yüce Madenin louhoksilla koneita pidetään työssä korkeintaan kolme vuotta, jonka jälkeen koittaa vaihto. Joka vuosi yritys ostaa viidestä kymmeneen uutta konetta.

Lue seuraavaksi