Uutiset

Työkoneet

Mantsisella sukupolvenvaihdos

Mantsinen Group ltd Oy juhlii kuluvana vuonna yrittäjyyden 55-vuotistaipaletta. Logistiikkapalveluista ja materiaalinkäsittelykoneista tunnettu konserni juhlii vuosipäiviään lauantaina 22.9. järjestämällä avoimet ovet Liperin tehtaallaan ja myös yrittäjälläkin on juhlan aika: Veli Mantsinen juhlii 80-vuotissyntymäpäiviään 23.9. sukulaisten kanssa.

Yrityksen toiselle perustajalle Veli Mantsiselle kuluva vuosi on myös aika toteuttaa sukupolvenvaihdos. ”Olemme perheyritys ja yhdessä tekeminen on meille tärkeää”, kertoo Veli Mantsinen, toinen yrityksen perustajista.


Veli Mantsinen.

”Velipoika Jussi jäi eläkkeelle jo viisi vuotta sitten, ja nyt on minun aikani” Veli jatkaa.

Eläkkeelle jäänti tarkoittaa sukupolvenvaihdosta, mikä toteutetaan syksyn 2018 aikana. Veli Mantsinen luopuu omistuksestaan yrityksessä ja hänen osuutensa jakavat tyttäret Mia Mantsinen, Meeri Juutilainen ja Mervi Mantsinen.

Tyttäristä Mia jatkaa työtään yrityksen toimitusjohtajana ja hänestä tulee samalla myös yrityksen pääomistaja. Seuraajat tulevat toimimaan yrityksen hallituksessa. Samassa yhteydessä yritys on sopinut vähemmistöosakas Ari Hakkaraisen osuuden ostamisesta ja yhtiön omistajiksi jäävät perheenjäsenet ja toimiva johto.

Globaalia vientiä Pohjois-Karjalasta 

”Juuret ja tulevaisuuden rakentaminen ovat molemmat tärkeitä”, kertoo Veli Mantsinen.

”Miulla yrittäminen alkoi Liperissä ja koti on ollut koko ajan Pohjois-Karjalassa. Tytöt ovat kiertäneet maailmaa ja yrityksen tulevaisuus on kansainvälisessä kasvussa. Nyt on hyvä aika antaa vetovastuuta seuraaville, kun pohja on kunnossa”, tuumii Veli.

Mantsinen-konserni työllistää yhteensä noin 500 henkilöä, joista 270 työskentelee Suomessa ja 230 Venäjällä. Liperissä valmistetaan materiaalinkäsittelykoneita ja satamanostureita, joita on toimitettu pian 30 maahan. Myös koneiden ja työlaitteiden tuotekehitys on keskitetty Liperiin. Syyskuun alussa Mantsinen laajensi tuotantotoimintaansa ja avasi Raumalle toisen kokoonpano-yksikön. Yrityksen toinen liiketoimintayksikkö, Logistiikkapalvelut, palvelee pääosin metsäteollisuutta Suomessa ja Venäjällä.

”Käsittelemme vuosittain noin 20 miljoonaa tonnia erilaisia materiaaleja, ja vastaamme muun muassa useiden sellutehtaiden puuterminaalien toiminnoista”, kertoo Mia Mantsinen.

Lue seuraavaksi