Uutiset

Työkoneet

Mantsinen 300 on maailman suurin

Mantsisen uusin materiaalinkäsittelykone nostaa valmistajansa mukaan satamien työskentelyn tehokkuuden uudelle tasolle. Perinteisten vaijerinostureiden kokoluokkaan vaihtoehdoksi esitellään  nopeampi ja tarkempi, hydraulinen Mantsinen 300 -materiaalinkäsittelykone. Tämä mahdollistaa Mantsisen tiedotteen mukaan markkinoiden nopeimman työsyklin ja kokoluokkansa parhaan tuottavuuden. Mantsinen 300 on suunniteltu bulkkitavaran ja suurten Panamax-laivojen tarpeisiin, mutta se soveltuu erinomaisesti myös

Mantsinen 300 maksimi puomikonstruktiossa on 21,5 metrin pääpuomi ja 18 metrin varsi. Maksimi ulottuvaisuus tällä konstruktiolla on 38 metriä.

raskaiden kappaletavaroiden ja konttien käsittelyyn. Kone pystyy esimerkiksi samoilta sijoiltaan siirtämään täyden 40 jalan kontin noin 48 metrin matkan. Konstruktiosta riippuen työpaino on rengasversiona 320-370 ja teloilla 320-380 tonnia.

”Massiivisesta koostaan huolimatta Mantsinen 300 toimii yhtä ketterästi ja tarkasti kuin pienemmätkin materiaalinkäsittelykoneet. Hyvä hallittavuus vähentää raskaiden kappaleiden käsittelyyn liittyviä riskejä ja lisää työturvallisuutta”, kerrotaan Mantsiselta.

Mantsinen on ollut jo vuodesta 2006 lähtien globaali edelläkävijä materiaalinkäsittelykoneiden energiatehokkuuden kehittämisessä. Mantsinen 300:sta varten on kehitetty ja patentoitu uuden sukupolven HybriLift®-energiantalteenottojärjestelmä, joka mahdollistaa entistäkin paremman energiatehokkuuden nyt myös suurissa nostureissa. Matsinen 300:sta on saatavilla niin diesel- kuin sähkömoottorilla. Alustaratkaisu on valittavissa ja optimoitavissa asiakastarpeen mukaan. Vaihtoehdot ovat tela, kumipyörä, kiskoasennus tai kiinteä alavaunu. Mantsinen suunnittelee ja valmistaa työlaitteet itse. Näin eri konemalleihin tarjotaan optimoidut työlaitteet kaikenlaisiin operointeihin.

Ensimmäiset Mantsinen 300-materiaalinkäsittelykoneet toimitetaan kesällä 2017 Belgiaan Gentin ja Antwerpenin satamiin, joissa molemmat koneet tulevat käsittelemään erilaisia bulkkimateriaaleja Panamax-kokoisiin laivoihin. 

Mantsinen 300

Omapaino: 320 – 400 t

Ulottuma maksimi: 38 m

Dieselmoottorin teho: 515 kW (Stage IV)

Sähkömoottorin teho: 355 kW

HybriLift® vakiona teho: 400 kW

Lue myös: Mantsinen valloittaa maailmaa ja Sataman jättiläinen: Mantsinen 160R HybriLift.

Lue seuraavaksi