Uutiset

Työkoneet

Mansen Mörinät: Witraktor ja uusi minikaivukone

Wihuri oy Tekninen Kauppa oli varustanut Lempäälän toimipisteeseen runsaan kattauksen edustamiaan kone- ja laitemerkkejä. Caterpillarin keltainen väritys oli toki hallitseva sävy.

Ensi-iltansa Suomessa sai uuden midikaivukoneperheen (7–10 t) noin kahdeksan tonnia painava edustaja 307.5, jota koeajettiin innokkaasti Mörinöiden aikana. Kokonaisuudessaan kuusi konetta käsittävä mallisto esiteltiin ensi kertaa alkuvuodesta Malagassa.

Caterpillar uusii koko mini- ja midiluokan kaivukoneensa alle 10 tonnin painoluokissa. Mörinöille oli saatu malli 307.5 (8 t/41,7 kW), ja sen koeajoon oli ajoittain jonoa.

Kertauksena mainittakoon, että Caterpillar on kehittänyt alle 10 tonnin koneisiin muun muassa uudenlaisen tavan ajaa konetta teloilla. Ajopolkimet ja -vivut on säilytetty vielä, mutta vaihtoehdoksi tarjotaan myös liukuohjatuista pienkuormaajista tuttua vasemman käden ajoa. Se valitaan vivun päässä olevalla keltaisella napilla.

LUE MYÖS: Caterpillar laittaa säännöt uusiksi.

Mörinöillä tehdään tietenkin myös kauppaa. Johan Seikolan kättä vatkaamassa Laitilan Linnee oy:n Tatu Lehmuskoski (Cat 336).

Porin Maastotyö oy:n Niko Kotiniemi kävi hänkin konekaupoilla ja sai myös ämpärin Seikolalta kaupantekijäisiksi (Cat M317).

Pyöräkuormaajaan kytkettävä Reptail-levitinlaite on herännyt taas eloon. Sen peruskoneeksi soveltuu yli 15 tonnin pyöräkuormaaja tai miksei myös puskukone. Työleveys on 2,7–5,4 metriä ja levitettävä kerrosvahvuus säädettävissä välillä 0–550 millimetriä. Valmistaja lupaa sille maksimikapasiteetin 800 tonnia tunnissa.

Mörinöille tullaan paitsi katsastamaan konemaailman ihmeet, myös tapaamaan kavereita. Kuulumiset vaihdetaan ja tarinat kerrotaan leppoisassa hengessä.

Lue seuraavaksi