Uutiset

Työkoneet

Mansen Mörinät: Volvo CE Finland keskittää huoltoaan

Volvolla kerrottiin, että yhtiö vastaa jatkossa itse huoltoliiketoiminnasta valtakunnallisesti ja laajentaa huolto-organisaationsa myös Pohjois-Suomeen kevään 2019 aikana. Volvolla luvataan, että asiakas saa jatkossa yhdeltä luukulta niin maansiirtokoneiden myynnin, huollon kuin varaosatkin.

”Olemme kuunnelleet asiakkaiden toiveita ja keskitämme huollon, myynnin ja varaosat yhteen organisaatioon koko Suomessa. Yhden luukun periaate nopeuttaa ja selkiyttää asiakaspalveluamme, kun asiakasprosessit, toimintamallit ja laatukriteerit yhdenmukaistuvat”, aloittaa toimialapäällikkö Rami Katajisto.

Volvolla panostetaan nyt erittäin paljon jälkimarkkinointiin, huoltoon ja neuvontaan. Huoltoautokonsepti on uusi.

”Muutos mahdollistaa myös entistä paremmin uusien palveluiden kehittämisen ja tarjoamisen. Maansiirtokoneidemme huollosta Pohjois-Suomen alueella on tähän asti vastannut Wetteri Power, ja yhteistyö jatkuu sopimuskauden loppuun 31.5.2019 asti.”

Juha Makkonen on Volvo Construction Equipment Finland oy:n uusi myyntipäällikkö. Lähes 40 vuotta Volvo-kauppaa tehnyt Jan-Peter Nybäck jää eläkkeelle kesän jälkeen.

Volvo CE Finland perustaa kiinteät huoltotoimipisteet Ouluun ja Rovaniemelle sekä huollon satelliittipisteet Kemiin ja Kajaaniin, joista käsin mekaanikot palvelevat asiakkaita kaikkialla Pohjois-Suomen alueella.

”Panostamme jatkossa vahvasti myös mobiiliin kenttähuoltoon. Rakennamme alkuvuoden aikana oman organisaation Pohjois-Suomeen ja otamme huoltovastuun”, tietää Katajisto.

Volvo esittelikin Mörinöillä myös aivan uuden huoltoautokonseptinsa. Tällä hetkellä Volvolla on mekaanikkoja töissä jo 100 ja lisääkin rekrytoidaan, varsinkin Pohjois-Suomeen. Huoltoautoja on nyt käytössä 56 ja tavoitteena on 80 yksikköä.

”Me olemme saaneet uutta huoltohenkilöstöä palvelukseemme hyvin. Haimme Pohjoiseen 20 uutta henkilöä ja hakemuksia saimme 120”, kertoo palvelumyyntipäällikkö Jenni Lampinen.

Volvo CE:n puhelinpäivystys on sekin melko uusi, maaliskuussa avattu palvelu. Puolentoista kuukauden aikana sinne oli tullut jo 800 puhelua. Numerossa 0300 472 409 teknistä tukea ja huoltoneuvontaa jakaa kolme asentajaa. Tavoitteena on antaa asiakkaalle nopea ratkaisu kaikkiin pulmiin.

Pitkäaikainen myyntipäällikkö ja monien tuntema, vuonna 1981 Volvolla aloittanut Jan-Peter Nybäck on jäämässä eläkkeelle tänä vuonna ja hänen virkansa ottaa hoitaakseen Juha Makkonen (36 v.). Mies on tehnyt aiemmin uraa muun muassa metsäkoneiden ja raskaan kaluston renkaiden kanssa. Miehet toimivat yhdessä siis syksyyn saakka.

Myös koko Volvo CE teki ennätystuloksen viime vuonna. Nettomyynti kasvoi 27 prosenttia ja oli 8 047,73 miljoonaa euroa. Liikevoittoa kertyi 1 080 miljoonaa euroa.

Volvo Operators Clubin kuljettajakisassa käyttökouluttaja Timo Siironen vahti sekuntikelloa ja kilpailijoiden suoritusta. Viime vuonna kansainvälisessä loppukilpailussa toiseksi sijoittunut Teemu Grén voitti Mansen Mörinöiden karsintakilpailun. Muut Maxpoon loppukilpailuun selvinneet olivat Aleksi Ylitalo, Joona Routi, Eetu Grén ja Antti Huovila. Oulun Oikioilla Konepäivillä (26.-27.4.) selvitetään toiset viisi loppukisaajaa. Maxposta kaksi parasta lähtee edustamaan Suomea syksyllä kansainvälisiin koitoksiin.

Peräkärryn veto pyöräalustaisella kaivukoneella lisääntyy koko ajan. Laki sanoo, että kuljetusten suorittaminen moottorityökoneella edellyttää korkeammin verotetun polttoaineen käyttämistä (diesel) tai polttoainemaksun suorittamista (100 euroa/päivä). Perävaunullista moottorityökonetta on pidettävä kuljetusvälineenä, joten siinä on käytettävä korkeammin verotetun polttoainetta siinäkin tapauksessa, että yhdistelmää käytettäisiin vain työalueen sisällä tai muualla kuin tieliikennelaissa tarkoitetulla alueella. Polttoainemaksusta vapaata on työn tekeminen työalueella, käyttötarkoituksesta johtuvat kuljetukset työalueella (kuljetukset itse työkoneella, ei perävaunulla), siirtyminen työalueelta toiselle, omien poltto- ja voiteluaineiden kuljetus (itse työkoneella) sekä työkoneen huoltoon yms. liittyvät siirrot.

Lue seuraavaksi