Uutiset

Työkoneet

Mansen Mörinät saksalaisomistukseen

Konepörssin toimitus on saanut varmoista lähteistä tietää, että merkittävä saksalainen messujärjestäjä on tehnyt salaisen tarjouksen Mansen Mörinät -konseptista. Sieltä suunnalta on mielenkiinnolla seurattu Mörinöiden jatkuvaa kasvua ja saksalainen vainu on haistanut asiassa vankkaa bisnestä. Mörinöiden järjestäjätahojen keskuudessa yllättävä tarjous on otettu vastaan ristiriitaisinkin tuntein. Ääniä on kuultu puolesta ja vastaan. Konepörssin lukemien asiakirjojen mukaan kauppasumma on kuitenkin erittäin suuri, joten houkutus on olemassa.

Saksan suunnasta väläyteltiin ensin mahdollisuutta oman Mansen Mörinät -areenan rakentamiselle Tampereelle tai johonkin ympäristökuntaan. Rahoitus tulisi sekä saksalaisilta että kiinalaisilta pääomasijoittajilta. Kaupan syntymisen ehdoksi onkin Saksan suunnasta asetettu se, että alkuperäisestä ideasta eli koneliikkeiden pihoja hyödyntävästä näyttelystä on luovuttava. Räntäsateessa tallustelu kun on saksalaisten mukaan old school -meininkiä.

”Saksalainen ilmeisesti haluaa ajaa uudenkarhealla Audilla tai Mersullaan lämpimään parkkihalliin ja tepsutella sieltä messuille krokotiilinahkakengissään”, kritisoi eräs nykyistä systeemiä kannattava konekauppias saksalaisten suunnitelmia.

Saksasta on myöhemmin esitetty myös mahdollisuutta siirtää Mörinät vaikka valmistuvassa olevaan Tampereen Kansi -hankkeen Areenaan. Tämä tuntuukin käyttökelpoisimmalta idealta tähän saakka. Mikäli tarjous otetaan Suomessa vastaan ja kilpailuviranomaiset hyväksyvät hankkeen, pidetään ensimmäiset Mörinät hurjimpien visioiden mukaan Tampereen uudessa Areenassa jo vuonna 2021, jolloin Mansen Mörinät täyttää 20 vuotta.

Saksalaisvisioissa Mansen Mörinät pidettäisiin valmistumassa olevassa Tampereen Kansi -hankkeen Areenassa ensimmäisen kerran kahden vuoden kuluttua.

”Näemme erittäin suurta potentiaalia Mansen Mörinät -tapahtumassa, vaikka emme osaakaan lausua sitä. Lähetimme viime vuonna agenttimme paikalle ja he vakuuttuivat sijoituskohteen olevan kannattavan. Jatkamme tutkimustamme tänä vuonna”, toteaa Saksan tiimin vetäjä Günther Bulau Konepörssille.

Suomen päässä ongelmia aiheuttanee kysymys: Kenelle saksalaisten rahat kuuluvat elikkä kuka oikein on myyjänä? Konepörssin tutkimusten mukaan Mansen Mörinöiden pääjärjestäjätahot ovatkin nyt perustamassa kiireen vilkkaa uutta osakeyhtiötä Marshall-saarille.

Lue seuraavaksi