Uutiset

Työkoneet

Mansen Mörinät: Batmaticin tiivistyslaitteet Konevelille

Konevel on aloittanut italialaisten Batmatic-maantiivistyslaitteiden maahantuonnin ja jälleenmyynnin. Valikoima koostuu perässä käveltävistä koneista. Mallistossa on noin 20 nimikettä erilaisiin tiivistyksiin tarkoitettuja, lähinnä polttomoottorikäyttöisiä tärylevyjä ja -junttia. Batmaticin koneita oli nyt ensi kertaa esillä Mansen Mörinöiden yhteydessä Konevelin tallissa.


Kuvassa vasemmalla Konevelin Marko Laakkonen sekä Ari Kärkkäinen ympärillään Batmaticin kalustoa. Ari aloitti huhtikuun alussa konemyyjänä Iisalmen toimipisteessä. Marko Laakkonen muistuttaa, että kaikissa Batmaticin yli 400 kilogramman omapainoisissa maantiivistyslaitteissa on tiiveysmittari vakiona. Se nopeuttaa työntekoa ja varmistaa lopputuloksen laadun kätevästi jo tekovaiheessa. Aria pystyssä pitävässä koneessa tuo mittari on vakiona.
Etualalla on uusi kivetysten viimeistelyyn tarkoitettu, rullatäryksi nimetty ja valmistajansa patentoima laite. Ideana on täryttää laatoitukset ja kivetykset tiiviiksi asennuksen jälkeen rikkomatta itse laattoja. Pehmeäpintaiset, tärisevät rullat kohtelevat laatoitusta perinteistä tärylätkää pehmeämmin, jolloin vaurioilta vältytään. Batmaticin maantiivistyslaitteissa käytetään Hondan ja Hatzin polttomoottoreita.

 

 

Lue seuraavaksi