Uutiset

Työkoneet

Mansen Mörinät 2018: Witraktor ja Next Gen Hex -kaivukoneet

​Witraktorin pihamaalla Lempäälässä suurimman ja ansaitun huomion keräsivät uuden kaivukonesarjan mallit 320 ja 323. Nämä jo tehtaalla varsin monipuolisesti varusteltavissa olevat, paljon automatiikkaa sisältävät edistykselliset kaivukoneet olivat nyt ensi kertaa esillä Suomen maankamaralla. Ne tosin esiteltiin ensi kertaa lehdistölle Malagassa jo viime vuoden lopulla ja Konepörssissä 11/2017 oli kattava esittely uudesta mallistosta. Artikkelit myös alla olevien linkkien kautta.

Lue: Caterpillar osa 1 – koneohjausta tehdasasennuksenaCaterpillar osa 2 – kustannukset alas – teho ylös ja Caterpillar osa 3 – tuottavuus tarkkailuun

Virroilla sijaitsevan, Pirkanmaan Uusiometalli Oy:n uusi pyöräalustainen Cat MH3026 -materiaalikone komeili pihamaalla kiiltäen kilpaa auringon kanssa. Yrityksen toimialoina ovat romumetallin osto, jätehuoltopalvelut, loka-autopalvelut, vaihtolavapalvelut, teollisuuden purkutyöt ja käyttöraudan myynti. Koneen työpaino on noin 26 tonnia. Kauhanvarsivaihtoehtoja (joutsenkaula) koneeseen on saatavilla yhteensä neljä erilaista eli 4 800, 4 900, 5 500 ja 5 900 millimetristä. Maksimi työskentelykorkeudet näillä variaatioilla ovat 12,4–13,3 metriä. Vastaavasti ulottuvuus maantasossa 11,4–12,5 metriä. Moottorina on Cat C7.1 ACERT (129,4 kW). Päästötaso on Stage IV.
Caterpillarin asfaltti- ja tiivistyskonevalikoima on sekin laaja. Asfaltinlevitin AP655F edustaa kuusijäsenisen malliston järeämpää päätä, ja kuvan yksilö oli myyty Finaco Oy:lle, joka toimii asfaltointiurakoitsijana pääasiassa Turussa ja muualla Varsinais-Suomessa. AP 655F painaa työkunnossa vajaat 16 tonnia ja sen työleveys on varustuksesta riippuen 6,5–10 metriä.
Saksalaisen Schwing Stetterin tuotevalikoima on liittynyt Wihuri Oy:n Teknisen Kaupan repertuaariin. Monipuolinen yritys tarjoaa betoninvalmistukseen betoniasemat, kuljetukseen pyörintäsäiliöautot, pumppaukseen autoalustaiset pumput, kuljetuspumput ja paikallispumput sekä työmailta palautuvan tuoreen jätebetonin kierrätyslaitokset. Mansen Mörinöillä oli esillä Kuljetus Vedenoja Oy:n Mercedes-Benz Actros -alustainen betonipumppuauto (Schwing S43 SX III), jonka puomin ulottuvuus on 43 metriä. Kalajoella sijaitsevan yrityksen omistajan, Tomi Vedenojan (vas.) mukaan työtilanne on tällä hetkellä hyvä. Vedenoja kuljettaa ja pumppaa usealla autolla Ruduksen valmisbetonia Kalajoen, Ylivieskan, Viitasaaren, Kuopion ja Pyhäsalmen asemilta noin 100 kilometrin säteelle. ”Ouluunkin on ollut lähes päivittäin keikkaa”, kertoo Vedenoja. Wihurilla Schwing Stetter -myynnistä vastaa Mikko Ylitalo. Hänen mukaansa pisin saatavilla oleva puomivaihtoehto on peräti 65 metriä.

Lue seuraavaksi