Uutiset

Työkoneet

Mansen Mörinät 2018: Uusi konetalo Tampereen kehätielle

Mansen Mörinöiden yhteydessä vietettiin Konesilta Oy:n uusien toimitilojen avajaisia. Linnakallion alueella, Tampereen kehätieltä hyvin näkyvällä paikalla sijaitseva liike on osoitteen mukaan Pirkkalan puolella, mutta myös Tampereen toimipisteeksi sitä tullaan kutsumaan. Pisteen konemyyjänä toimii Juha-Matti Herttua. Konesillan toinen toimipiste sijaitsee keskellä Suomea Kärsämäellä, nelostien varrella.

Konesillan uusi toimipiste Tampereen kehätien varrella.

Konesillan Pirkkalan uusi myynti-, huolto- ja varustelukeskus on suunniteltu ja rakennettu yrityksen tarpeiden mukaan, ja avajaiset pidettiin juhlallisin menoin. Toimitusjohtaja Ville Kyllönen kertasi puheessaan hieman Konesillan alkutaivalta. Vajaat kaksikymmentä vuotta sitten hän aloitti Kärsämäellä vain 21-vuotiaana konekaupan kesätöistä ansaituilla ja siskolta lainatuilla rahoilla. Velkakin on kuulemma jo maksettu takaisin. Isänsä luotsaaman Koneselän rinnalle perustettu Konesilta keskittyi aluksi minikoneiden kauppaan Koneselän hoitaessa isojen koneiden kaupankäyntiä.

Ville Kyllönen pitämässä avajaispuhetta.

”Tämä kuvio on edelleen voimassa, vaikka Konesillan vaihtokoneiden valikoima kattaa nykyisin myös isompia koneita aina 25 tonnin kokoluokkaan saakka”, sanoo Ville Kyllönen. Vuosittain konekauppoja solmitaan reilut 450 kaikki kokoluokat huomioiden.
Tampereella yritys on toiminut jo kahdeksan vuotta. Nyt avatussa uudessa toimipisteessä on noin 1 000 neliömetriä lämmintä sisätilaa. Se pitää sisällään valoisan koneiden ja laitteiden näyttely- & myymälätilan. Samassa yhteydessä on myös varaosamyynti.

Näyttelytilaan mahtuu puolisen tusinaa minikonetta esille. Laajalla konekentällä on runsaasti tilaa uusille ja käytetyille koneille. Kyllönen sanoi Mörinöiden ajankohtana Konesillalla olevan yhteensä noin 180 konetta kahden eri toimipisteen varastossa kevät- ja kesäkauden myyntiä varten.

Uusissa tiloissa on nykyaikaiset siltanosturilla varustetut huolto- ja varustelutilat sekä erillinen pesuhalli ja tila koneiden viimeistelyyn. Lisäksi pihalla on lisälaiteterminaali, jossa on 400 neliömetriä katettua varastotilaa kauhoille ja lisälaitteille. Henkilökuntaa Tampereen toimipisteessä on nyt seitsemän, mutta luvun uskotaan kasvavan, kunhan toiminta uusissa tiloissa saadaan kunnolla käyntiin.

Kubotat maahan

Ville Kyllönen (vas.), Thomas Leflot ja Keigo Watanabe.

Konesilta aloitti kuluvan vuoden alussa Kubotan maarakennuskoneiden maahantuojana. Kyllönen uskoo uuden edustuksen piristävän liiketoimintaa entisestään ja täydentävän hyvin nykyistä toimintakonseptia. Avajaisissa kuultiin myös Kubotan Euroopan edustajien tervehdys. Maarakennuskoneiden jaospäällikkö Keigo Watanabe totesi Kubotan olleen markkinajohtaja Euroopassa minikaivukoneiden luokassa jo kahdenkymmenen vuoden ajan ja lupasi jatkuvaa kehitystä olevan edelleen tarjolla.

Kuvassa Ville Kyllönen (vas.) ja Keigo Watanabe kättelivät alkaneen yhteistyön merkiksi. Taustalla Kubotan Thomas Leflot. Kyllönen uskoo Kubotan mukaan tulon myötä liikevaihdon kasvavan noin 10–20 prosenttia kuluvana vuonna.
Kubotan koneiden myynti on alkanut vilkkaana. Siitä osoituksena oli avajaisissa paikalla ryhmä asiakkaita, jotka olivat hankkineet yhteensä 17 uutta Kubota-kaivukonetta. Samalla suoritettiin myös koneiden luovutukset.

 

Lue seuraavaksi