Uutiset

Työkoneet

Mansen Mörinät 2018: Suomen Rakennuskoneella pientä ja suurta

Tämä parivaljakko keräsi ansaittua huomiota Suomen Rakennuskone Oy:n pihamaalla. Nordkalkin Ihalaisen kaivokselle myyty kasisarjan kiviauto Komatsu HD605-8 (578 kW) omaa 63 tonnin kapasiteetin ja 40 kuutiometrin kokoisen lavan. Huippunopeus on 70 kilometriä tunnissa. Pyöräkuormaaja WA600-8 (396 kW) suuntasi aikansa möristyään länsirannikolle; Sundström Oy:n murskaustyömaille. Kyseessä on 56 tonnia painava ja 36 tonnin kaatokuormalla mellastava tehopakkaus.

SRO:n koko kevään pitkin poikin Suomea jatkunut demokiertue seisahtui Manseen mörinäviikonloppuna. Koko reissun ajan koeajettavana on ollut useampiakin kaivukoneita, joista pienimmän, eli PC55MR-5:n (5,3 t/29,5 kW), puikkoihin kiipesi Pirkkalassa maajohtaja Kari Kokkonen.

Hamm H25i on varmasti suurimpien Suomeen ikinä myytyjen jyrien kärkisijoilla. Wirtgenin miehet Eugen Richert (vas.) ja Petri Roininen kertoivat, että kyseessä on 25 tonnin kokoluokkaan sijoittuva kumipyöräjyrä. Valssin paksuus ja koko jyrän järeä rakenne kielivät siitä, että tämä jyrä on tehty kovaan työhön. Hyvä näkyväisyys ohjaamosta on tärkeä pointti ja siinä on onnistuttu.

Hammin Easy Drive -järjestelmään kuuluu erikoismuotoiltu joystick, jonka päällä voi lepuuttaa kämmentä. Näyttö on selkeä ja siihen on keskitetty runsaasti informaatiota niin jyrän tiivistysparametreistä kuin moottorin ja hydrauliikan toiminnoista.

Lue seuraavaksi